Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Єднаймося в Слові!
30.04.2017

Єднаймося в Слові!

27 квітня, напередодні Всесвітнього дня поріднених міст, відбулася онлайн-зустріч «Єднаймося в Слові!» в центральних бібліотеках міст Долини та Рубіжного Луганської області. Поети та прозаїки Долинщини спілкувалися з учасниками громадської організації «Літературне об’єднання «Райдуга».
Директори Рубіжанської та Долинської ЦБС Валентина Задорожня та Людмила Фреїв обмінялися вітаннями та подякували за творчу співпрацю. Модератором зустрічі рубіжанських колег був керівник літературного об’єднання «Райдуга» Володимир Петрушенко. Долиняни захоплено слухали З. О. Мірошниченко, А. О. Павленко, І. В Дзюкевич-Потапенко, В. Д. Петрушенко, О. М Бутенко, З. О Котову, Є. Сковпіна, які розповіли про свої поетичні здобутки та натхненно декламували власну поезію.
Авторів Долинщини представляв член Національних спілок письменників та журналістів України, Міжнародної літературно-мистецької академії України, поет, журналіст, художник, фотограф Ярослав Савчин. Він наголосив побратимам про велику втрату для літератури краю і
друзів – поета, журналіста, громадського діяча, члена Національної спілки письменників України Василя Олійника, а також ознайомив з творчістю поетів і прозаїків, які з певних причин не змогли бути присутніми на зустрічі, а саме: Надією Дичкою, поетесою, прозаїком, членом Національної спілки письменників України; Андрієм Яросевичем, поетом; Михайлом Борисом, журналістом, публіцистом; Іваном Яричем, журналістом, гумористом.
Ярослав Савчин прочитав свої вірші із нової поетичної збірки «Читання ватри».
На зустрічі також звучали поезії Оксани Сподар, Марії Бойчук, Тетяни Гавриш – Бріцької та наймолодшої учасниці заходу, члена літературної студії «Слово» – Аміни Бойко.
Галина Максимів, письменниця, журналіст передала рубіжанцям щирі вітання від міської ради, міського голови Володимира Гаразда та громади міста Долини, ознайомила їх зі своїми поетичними і прозовими творами.
На завершення Ярослав Савчин запропонував літературним об’єднанням наших міст і надалі обмінюватися своїми творчими здобутками.
Піднесене, доброзичливе спілкування впродовж зустрічі вкотре підтвердило, що Україна єдина, а всіх нас об’єднує любов до отчої землі та рідного слова.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)