Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Вогник на острівку духовності
15.10.2014

Вогник на острівку духовності

Бібліотека – це той храм, де народжується і зберігається духовність. Сьогодні бібліотека на селі є найбільш доступним культурним закладом для місцевої громади і виконує чимало місій. Це своєрідний довідковий, інформаційний, освітній центр та місце реабілітації соціально незахищених верств населення.
Є в нашому районі мальовниче, гірське село Слобода Болехівська, а у ньому – сільська бібліотека, спадкоємиця читальні «Просвіти». Перші відомості про бібліотеку датуються 1923 роком. Як згадують старожили села, завідувати читальнею було почесною справою, вважалось «за гонір», як казали в ті часи. 50 років свого життя присвятила бібліотечній справі Марія Гук – бібліотекар за покликанням. Тепер бібліотекою завідує Надія Комар, яка приклала багато зусиль для її оновлення. В книгозбірні зібрана цікава історія села, яка славиться героїчними людьми та подіями, що відображають боротьбу патріотів за волю і незалежність України. Відвідувачі бібліотеки мають змогу ознайомитися зі стародавніми предметами побуту, зібраними народними звичаями і обрядами села та старовинними світлинами.
Саме тепер, коли у громади села зросла потреба у послугах сучасної публічної бібліотеки, сільський голова Степан Данилів запланував її перенесення з тісного і незручного у відреконструйоване адміністративне приміщення села. Це стало можливим завдяки перемозі в третьому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування «Формування належних умов для всебічного розвитку сільського населення і створення сучасного інформаційно-культурного осередку – центру освіти, культури та дозвілля в гірських населених пунктах». Урочиста подія відбулася 14 жовтня 2014 року. Для жителів села відчинила двері оновлена книгозбірня. Гостей зустрічали хлібом-сіллю. На входинах о. Богдан Заставецький здійснив обряд освячення, побажав божого благословення та збереження скарбниці для майбутніх поколінь. Заступник голови Івано-Франківської обласної ради Остап Дзеса, сільський голова Степан Данилів та директор ЦБС Людмила Фреїв після урочистого перерізання стрічки звернулися з привітальними словами до жителів села та користувачів бібліотеки. Не обійшлося й без подарунків, які отримала книгозбірня від депутата районної ради Квецка І.С. та місцевого підприємця Квецко І.І. Збагатилася бібліотека також ноутбуком та мультимедійним обладнанням. Активними учасниками свята були учні місцевої школи, читачі бібліотеки та народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Слободяночка», який і продовжив урочистості у сільському клубі з програмою, приуроченою до героїчних сторінок УПА та подій сьогодення.





Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)