Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » В долі природи – доля людини
25.04.2016

В долі природи – доля людини

До найбільш актуальних проблем сьогодення, що торкаються кожного жителя планети й від яких залежить майбутнє людства, слід віднести проблеми екології – проблеми ресурсів, гармонізації взаємин людини і природи, охорони довкілля. В останні роки різко загострилася екологічна ситуація не тільки в усьому світі, а й в Україні. Тому сьогодні Україна, як і більшість країн світу, стає на шлях оздоровлення довкілля та відновлення екологічної складової свідомості людей.
Щорічно у квітні відзначається День довкілля та День Землі.
Протягом цих днів у бібліотеці пройшли різноманітні заходи екологічної тематики. У залі абонементу для користувачів була оформлена книжкова викладка літератури «Станьмо на варті власного майбутнього», біля якої періодично проводилися експрес-інформації про необхідність правильного поводження з відпрацьованими хімічними джерелами струму, зокрема батарейками, та про раціональне використання електроенергії. До речі, матеріали, представлені на виставці, отримані з семінару-тренінгу для бібліотекарів області, який був проведений 16 березня у стінах Івано- Франківської обласної бібліотеки ім. Івана Франка громадською організацією «Всеукраїнська екологічна ліга». Кожен бажаючий отримав пам’ятки про діяльність даної громадської організації та Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта».
Питання енергозбереження та енергоефективності з кожним роком стають все більш актуальними. У відділі інформаційних технологій бібліотеки молоді люди із задоволенням переглядали навчальний фільм «Добре світло» і таким чином з’ясовували для себе актуальність проблеми енергозбереження в Україні та користь енергоефективних лампочок.
Мабуть, найбільшу насолоду і радість викликає спілкування з природою. Ми одержали в спадок невимовно прекрасний і різноманітний природний світ і для того, щоб у кожному серці з’явилося бажання захистити таку гарну, але таку беззахисну природу України, ми пропонували користувачам бібліотеки у читальному залі переглянути відеоролик «Мандрівка Україною. ТОП-5 мальовничих місць України».
Напередодні Українського дня довкілля працівники бібліотеки взяли участь в бібліотечній екотолоці. До них приєднались небайдужі користувачі.
Завершився екологічний тиждень участю у загальноміському квесті школярів міста, присвяченому Дню Землі.
То ж хочеться побажати всім – чистого довкілля та розумного і бережливого природокористування! Природа віддячить за це у стократ.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)