Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » День читацьких задоволень
25.04.2016

День читацьких задоволень

Книги… У них ми згадуємо минуле, стверджуємо сьогодення, в якійсь мірі передбачаємо майбутнє. «Подякою» книзі, за її вагомий внесок у життя людей було заснування Всесвітнього дня книги та авторського права, яке святкується щороку 23 квітня. Свято, ідея організації якого належить ООН з питань освіти, науки і культури, сьогодні відзначається в сотнях країн світу. Звичайно, діяльність, пов’язана з популяризацією книг та читання не може обмежитися лише одним днем, але саме 23 квітня відбувається багато заходів, які привертають увагу до книжкової справи. Зокрема, відбувається проголошення Всесвітньої столиці книги. В цьому році нею стане місто Вроцлав (Польща).
Своїм святом цей день вважають автори, видавці, вчителі, бібліотекарі та читачі. „Книжкові спокуси” – під такою назвою в залі абонементу експонується книжкова виставка, яка відкриває для читачів різнобарв’я нашого друкованого слова. Ще одна книжкова виставка «Літературний світ іноземними мовами» – це запрошення на зустріч з книгою знавців іноземної мови. Серед книг твори англійською, німецькою, польською та французькою мовами. Запрошуємо до нашої бібліотеки скористатися багатим та різноманітним книжковим фондом, переглянути цікаві та змістовні книжкові виставки, які діятимуть до кінця місяця.
Окрім того, у день читацьких задоволень бібліотекарі провели рекомендаційні та інформаційні бесіди «50 книг, які варто прочитати», огляди літератури «Книги-ювіляри 2016 року». В подарунок читачі отримали закладки для книг з висловами відомих людей про книгу і читання та «візитівки» з інформацією, на якому сайті можна ознайомитися з новинками літератури.
Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, доброта і любов відтворені у друкованих рядках, неодмінно мають стати на заваді жорстокості, несправедливості й насилля, врятувати наш неповторний світ. Книга – це джерело знань, найкращий подарунок, міст, що з’єднує різні цивілізації у часі і просторі. Книга ніколи «не вмре», вона лише змінює свою форму, перетворюючись на електронну або аудіо версію.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)