Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » З Тарасом Шевченком у серці та слові
09.03.2018

З Тарасом Шевченком у серці та слові

Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка. Його життя стало частиною історії України, а його поетичну творчість – палку і гнівну, добру і лагідну, люблять мільйони.
Нині, як і щороку, ми вшановуємо пам’ять Великого Кобзаря. Кожна річниця від дня його народження – то ще одна віха в осягненні його Слова. Здається ми знаємо про Шевченка багато: про його життя, про його творчість, але щораз відкриваємо щось нове, звертаючись до книги. Саме тому Шевченківські дні в бібліотеці розпочалися презентаціями книжкових виставок: «З Тарасом Шевченком у серці і слові», «Книга на віки» (зал абонементу), «ВІч-на-віч з малярською творчістю Т.Шевченка» (чит.зал).
Небайдужі до Шевченкового слова збиралися в бібліотеці щодня протягом Шевченківських днів, серед них – користувачі бібліотеки різних поколінь.
Учні 9-их класів ЗОШ №7 стали учасниками літературної мандрівки «Шляхами Великого Кобзаря». При допомозі слайд-шоу вони «подорожували» разом з Шевченком його життєвими шляхами, які пролягли від Моринців до міста Вільно, Петербурга, степів понад Кос-Аралом, Орського укріплення, Астрахані, Нижнього Новгорода… Разом з Шевченком тричі «поверталися» на Україну, яку він любив понад усе. І, звичайно, говорили про творчість Кобзаря та з великим задоволенням слухали його вірші у виконанні учнів.
Восьмикласники природничо-математичного ліцею дізнались про історію появи прижиттєвих видань «Кобзаря» Тараса Шевченка, а також познайомилися з колекцією видань «Кобзарів», які є у фонді центральної бібліотеки. У відповідь – учні декламували вірші Великого Кобзаря, надихаючи присутніх в залі на патріотичні почуття, викликаючи у них гордість за те, що ми – українці, і у нас є Тарас Шевченко. На згадку ліцеїсти отримали від бібліотеки листівки з цитатами із відомих творів Кобзаря.
А ще ми пропонували всім бажаючим взяти у ці дні до рук «Кобзар» і віднайти для себе щось нове, вдуматись у ті речі, що вже котре століття намагається донести до нас Шевченко-пророк. І таких бажаючих знайшлось чимало… Так розпочалась поетична Шевченкіана, в якій взяли участь небайдужі до творчості Шевченка користувачі бібліотеки, незалежно від віку і статі. До речі, звучало не тільки Кобзареве слово, а й вірші наших прикарпатських поетів (В.Олійника, Н.Чира, І.Яцури, Л.Михайліва та інш.), присвячені Т.Шевченку. Свої власні вірші читали також учасники літературної студії «Слово».

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)