Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Подорожуємо з «Золотою осінню»
22.10.2018

Подорожуємо з «Золотою осінню»

Природа щедро обдарувала наш край своїми красотами та визначними місцями.
21 жовтня у літературно-мистецькій залі бібліотеки члени клубу «Золота осінь» отримали велике задоволення від проведеної відео-подорожі «Топ-5 туристичних перлин Долинщини». А підготувала її завідувач сектору краєзнавства і національного відродження Ганна Юсип. Присутні мали можливість віртуально помандрувати до греко-католицького монастиря чину св. Василія Великого у селі Гошів, який є візитною карткою Долинщини, а також до підніжжя Ясної Гори, де знаходиться жіночий монастир сестер Пресвятої Родини, який зачаровує своєю архітектурною красою та довершеністю.
Природа – найкращий скульптор. Тільки вона могла створити такі могутні й мудрі форми, як Скелі Довбуша (с.Бубнище), Підцапове каміння (с.Церківна), Камінна стіна (уроч. «Бовкути»). Різноманітні склепіння зачаровують, навівають страх та спонукають до роздумів над вічністю…
Ландшафтний заказник «Підцапове», розміщений на території Церківнянського лісництва Болехівського держлісгоспу, дуже зацікавив присутніх і вони виявили бажання відвідати це місце.
А далі ми попрямували до гори Яворина, яка знаходиться біля села Липа нашого району, де розташовувалася Старшинська школа Української Повстанської Армії «Олені», до криївки неподалік від школи, де героїчно загинув у 27-річному віці провідник ОУН Карпатського краю Ярослав Мельник (псевдо «Роберт») з дружиною Антоніною, грудним синочком Романом та бойовими побратимами, до цвинтаря полеглих вояків старшинської школи УПА «Олені» в урочищі Глибокий.
Мандруючи залами Центру спадщини Вигодської вузькоколійки, присутні переглянули інтерактивну експозицію, яка розповідає про місцеву природу та, зокрема, лісову екосистему Карпат, місцеву історію – розвиток лісової та деревообробної промисловості довкола Вигоди, виникнення Вигодської вузькоколійки, етнографію, народні ремесла тощо. «Карпатський трамвай» «повіз» нас вздовж берегів чистої ріки Мізунки. Також дізналися про гідрологічну пам’ятку природи загальнодержавного значення – заповідник Ширковець, цілющу мінеральну воду з джерела Нафтуся та найчистішу в Карпатах воду з гірського джерела Дзюркач. Прикарпаття – край, благословенний Богом, де духовність насичує атмосферу аурою святості, це край самобутньої етнографічної культури, це край героїв, які боролися за свою незалежність.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)