Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Обереги жіночої краси
01.10.2013

Обереги жіночої краси

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у лекційно-мистецькому залі нашої книгозбірні відбулася цікава зустріч з неординарними особистостями: членом Національної спілки народних майстрів України, керівником ГО «Роса Карпат» Марією Чулак, дизайнеркою та вишивальницею Марією Бабій і гончарем Віталієм Владковським.
На заході була присутня керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Сапетна, яка від імені міського голови Володимира Гаразда привітала працівників бібліотечної ниви, висловивши дяку за невтомну працю та віддане покликання. Вона вручила директору центральної бібліотеки Людмилі Фреїв вітального листа та подарувала добірку цікавої нової літератури, щоб збагатити духовні надбання книгозбірні.
Більшість бібліотекарів – жінки, тому й під час зустрічі мова йшла, насамперед, про жінку. Українські жінки здавна славились як рукодільниці та господині, а кожен витвір їхніх рук споконвіку несе позитивну енергетику. Жінка – берегиня домашнього затишку, сім’ї. Саме їй відомо найбільше про обереги, адже більшість із них створені її руками: вишиванка і силянка, хустка і рушник, все, до чого доторкаються жіночі руки, стає оберегом сім’ї. Дивовижними виробами чарували нас гості!
Присутні на зустрічі бібліотекарі, члени клубу «Золота осінь», користувачі бібліотеки мали змогу не тільки поспілкуватись з майстрами, а й ознайомитись з виставкою робіт з бісеру «Обереги жіночої краси», колекцією одягу в стилі етно та вишивкою «Осінній експромт» і виробами з глини «Гончарне диво». Модератором зустрічі була методист центральної бібліотеки Надія Кушнірчук. Дві години спілкування промайнули як одна мить. Гостей засипали запитаннями про їхні роботи, про життєві пріоритети і погляди, а вони своїми щирими відповідями прихилили до себе серця.
Виставка діятиме до 5 жовтня, тож кожен бажаючий ще має змогу не тільки доторкнутись до цієї незрівнянної краси, а й придбати все, що сподобається.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)