Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Діти дощу
31.03.2023

Діти дощу

Щорічно 2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму.
«Діти дощу» – так називають дітей з аутизмом. Було помічено, що в більшості своїй аутисти дуже люблять дивитися на дощ – тільки без грози, грому і блискавки. Та за цим поетичним виразом  ховається повсякденний подвиг людей, які стикаються з цією проблемою: дітей, які ніколи не зможуть сприймати себе частиною навколишнього світу, і батьків, для яких кожен день є низкою битв і перемог. Спочатку – це боротьба із собою та усвідомлення того, що їхня дитина ніколи не буде здорова. А потім – боротьба за кожен жест, кожну посмішку, кожен погляд і слово дитини.
Люди з аутизмом можуть бути надзвичайно обдарованими, проте їм потрібно набагато більше часу, щоб навчитися чомусь дуже простому. Такі діти проявляють здібності – іноді просто геніальні – до малювання, музики, конструювання, математики тощо. При цьому інші сфери життя не будуть цікавити дитину. Томас Джефферсон, Леонардо да Вінчі, Ісак Ньютон, Альберт Ейнштейн, Франц Кафка, Герберт Уелс, Джордж Орвел, Моцарт, Кант, Стівен Спілберг, Білл Гейтс – ці відомі світу особистості викликають захоплення, але чи багато хто знає, що їм теж діагностували аутичні порушення?! Ці яскраві приклади ще раз доводять, що діагноз не є перешкодою для повноцінного життя і застосування своїх талантів.
Аутизм неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати і сприяти інтеграції людини з аутизмом в соціум та покращити якість її життя.
У Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму в усьому світі влаштовують акції, на яких люди одягають елементи блакитного одягу, використовують аксесуари в тон або ж стрічку із зображенням різнокольорових частинок пазла на знак обізнаності про проблему та пошани до цих людей. В бібліотеці з цього приводу в читальному залі організовано тематичну викладку літератури «Діти дощу» – хто вони?», адже з цією проблемою стикаються і наші користувачі.
Приходьте до бібліотеки, знайомтеся з літературою, розповідайте своїм знайомим про цих особливих, але таких щирих і добрих дітей. Поширення інформації про аутизм допоможе сім’ям, в яких народжуються такі діти, рухатися правильним шляхом.

 

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)