Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » І знов у мандри запросять вас книги…
23.04.2018

І знов у мандри запросять вас книги…

У Всесвітній день книги та авторського права на думку приходять такі знамениті рядки поета Миколи Заболоцького «Душа зобов’язана трудитися…» І найпершим каталізатором, який щоденно дає нашому розумові і серцю неоціненну духовну силу й естетичну насолоду, є, безперечно, книга. Саме про неї, про Книгу йшла мова під час літературного калейдоскопу «В Країні Книги», на який завітали учні 8-го і 10-го класів природничо-математичного ліцею. Літературний калейдоскоп вмістив у себе цікаві розповіді про книги та читання, а також маловідомі факти з життя літературних творів, які здавалися нам ніби такими знайомими.
Люди завжди високо цінували книги і їх роль у розвитку людства, тому в багатьох країнах, в тому числі й в Україні, встановлені пам’ятники книгам. Книга по праву заслужила таку честь, бо зберігає вікові мудрості, дає можливість поринути у світ вічного та прекрасного. Присутні мали можливість помилуватися самими незвичайними з них на презентації слайдів «Скульптурна магія книги». Учні стали учасниками усного анкетування «Чи любиш ти книгу?». Як виявилось, вони мають книги улюблених авторів у домашніх бібліотеках, люблять дарувати книги своїм друзям та рідним.
До цього дня в бібліотеці організовано також унікальну виставку «Книга з автографом», на якій представлені найрізноманітніші видання з пам’ятними написами щирих побажань. Їх дарували бібліотеці особисто автори під час зустрічей та презентацій книг, на книжкових форумах та ярмарках. Є тут також книги, які подаровані читачами з дарчими написами їхніх улюблених письменників.
Підписана книга немов би зближує нас з автором, робить його текст трохи більш особистим, адресованим безпосередньо читачеві. А ще автографи – це багатий матеріал для того, щоб зацікавитися особистістю і творчістю того, хто ці автографи дарував.
Кількість таких книг не така вже й велика, але вони важливі для нас, тому що є своєрідним літописом часу для сьогоднішніх i майбутніх наших користувачів. Серед них: художня проза Володимира Лиса і Надії Гуменюк, Степана Процюка, Братів Капранових, Галини Пагутяк; історичні романи Степана Пушика, Романа Іваничука, Андрія Кокотюхи та Василя Тулая; книги з жанру фентезі Остапа Українця і Макса Кідрука; мотиваційні твори Ірини Стефанюк «Ти хочеш яблуко?», Мирослава Дочинця «Руки і душа» та «Знаки часу. Розпізнавання» Любомира Стринаглюка; фотоальбом про минуле нашого бойківського краю «Долинський повіт на давніх світлинах» Юрія Фреїва; світ поезії Ярослава Ткачівського, Ярослава Савчина, Наталії Данилюк, Любомира Михайліва, Василя Олійника, Тетяни П’янкової та інші.
Запрошуємо поринути у незвичайний та цікавий світ книг з автографами, як це зробили учні ліцею. Під час експрес-огляду, який провела провідний бібліотекар Валентина Любенко, вони дізналися історію деяких автографів і познайомилися з найцікавішими творами експозиції.
Виставка діятиме до кінця місяця у залі абонементу. Також до Всесвітнього дня книги та авторського права головний бібліограф Любов Бобешко підготувала фотодайджести “«Читаючі» скульптури” та “Скульптурна магія книг“.
Сердечно вітаємо усіх, хто шанує й розвиває друковане слово із Всесвітнім днем книги та авторського права!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)