Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » З родини йде життя людини
15.05.2015

З родини йде життя людини

«Людство давно усвідомило, що без здорової, впевненої у своєму майбутньому сім’ї не може бути і здорового стабільного суспільства. Адже сім’я – це маленька держава. Якщо буде лад у кожній родині, він буде й у цілій країні» (Степан Геник).
Напередодні Міжнародного дня сім’ї в центральній районній бібліотеці відбулося спілкування за «круглим столом» «Цінності сім’ї» в рамках Тижня сім’ї на Прикарпатті, до участі в якому були залучені особи із числа ВПО та представники громади. Співорганізаторами такого комунікаційного майданчику у локації проекту «Сила – в порозумінні та єдності громади та ВПО» стали представники Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА, експерти «Мобільної групи» Молодіжного громадського центру «Еталон», ГО «Сім’я майбутнього» та центральна районна бібліотека.
Мета заходу – соціалізація осіб із числа ВПО із місцевою громадою шляхом проведення просвітницької кампанії серед внутрішньо переміщених осіб та сприяння у прискореній адаптації через популяризацію місцевих традицій та родинних цінностей на Прикарпатті.
Модератором зустрічі була провідний спеціаліст Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА Катерина Говера. Благословив захід протоієрей, парох Церкви Серця Ісуса і Серця Марії м. Долини, радник Архієпископа і Митрополита Івано-Франківської Митрополії УГКЦ, керівник благодійної організації «Любов і милосердя» о. Вітольд Левицький. У невимушеній атмосфері спілкування взяли участь: президент ГО «Сім’я майбутнього» Світлана Гнідунець, юрист Молодіжного громадського центру «Еталон» Діана Великочий, заступники начальника управління праці та соціального захисту населення Марія Козій та Тетяна Воробець, начальник відділу соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Жанна Димокур, провідний спеціаліст з профорієнтації РЦЗ Любов Креховецька, працівники територіального центру соціального обслуговування району та центральної бібліотеки.
Гостями комунікаційного майданчика були переселенці з Донецької області та АР Крим. Учасники «круглого столу» вели мову про утвердження християнської моралі та духовних принципів у сімейно-шлюбних відносинах, про сімейні цінності, про виховання та підготовку молоді до сімейного життя, створення умов для соціально-психологічної адаптації ВПО на території Долинського району, вирішення проблем, з якими вони стикаються. Присутні із задоволенням ділилися думками з питань планування сім’ї, складових щасливого подружнього життя та підтримки молодих сімей. Доповненням слугувала книжкова виставка «Тільки родина – наш порятунок й надійний причал».
Від ГО «Сім’я майбутнього» бібліотека отримала в подарунок книги про родину та правила виховання дітей.
Директор бібліотеки Людмила Фреїв розповіла про бібліотеку, послуги, які вона надає користувачам і висловила сподівання на подальшу співпрацю, щоб допомогти переселенцям легше адаптуватися на новому місці. Адже лише об’єднавши зусилля ми зможемо разом допомогти тим, хто опинився в складній ситуації і біді.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)