Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Яке прекрасне, рідне, українське слово!
09.11.2017

Яке прекрасне, рідне, українське слово!

Сьогодні, 9 листопада, вся українська громада уже в 20-й раз відзначає велике духовне свято — День української писемності та мови. Його не випадково відзначають в день вшанування пам’яті автора “Повісті временних літ”, адже саме Преподобного Нестора-Літописця вважають “батьком української словесності”. Це свято нагадує кожному з нас про те, що найбільший і найдорожчий скарб у кожного народу — це його мова. В ній і мудрість віків, і пам’ять народу, і щирість душі…
Сьогодні ми маємо безцінний дар – одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу.
До цієї ювілейної дати в залі абонементу діє книжкова виставка «Любіть рідну мову». Видання, які представлені на виставці, дають змогу згадати історію виникнення писемності, відчути красу української мови, дізнатися про її величезні можливості, а також згадати той багатолітній тернистий шлях, яким пройшла наша рідна мова у своєму розвитку.
Давньою українською мовою написані козацькі державні документи й хроніки, створена самобутня художня писемність епох – від Івана Вишенського до Григорія Сковороди. Українці мають свою могутню класичну літературу, визнаних світом геніїв (Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку, Михайла Коцюбинського, Василя Стефаника, Івана Котляревського…), твори яких представлені на виставці. А для більш вибагливого читача – сучасна українська книга високого рейтингу (книги М.Матіос, В.Шкляра, Ю.Андруховича, О.Забужко, І.Роздобудько, Бр.Капранових та інші).
Досконале володіння мовою потрібне кожній людині. Але досягти цього неможливо відразу. Потрібна тривала, наполеглива праця над збагаченням знань щодо правил, закономірностей мови, над розвитком умінь щодо використання її можливостей. Тут стануть у пригоді словники та різного роду довідкові видання.
Зміцнення та розвиток мови, зростання її престижу – почесна місія кожного українця. Допоки живе рідне слово, доти й живе Україна!
Зі святом вас, шанувальники рідного слова!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)