Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Великий день… Великдень Перемоги…
06.05.2015

Великий день… Великдень Перемоги…

Сім десятиліть, ціле життя, віддаляють нас від найжорстокішої війни ХХ століття, до якої можна ставитися по-різному, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, щоб врятувати світ від нацизму. З кожним днем меншає їх – тих, хто брав участь у боях, кував перемогу в тилу, хто пережив війну і зберігає пам’ять про неї. Щоб не міліла ця пам’ять, пропонуємо користувачам бібліотеки розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «Великий день… Великдень Перемоги…» (Ліна Костенко). Експозиція книжкової виставки складається з розділів: «Грані тої війни…», «Історія великих страждань», «Були ми там, куди нас кликав час», «Українці – нація героїв», «Миттєвості війни у світлинах». «Хроніка перемоги: день за днем» – це окремо зібрана інформація про хід найбільших битв, які привели до перемоги. Одна з частин експозиції в інсталяційній формі пропонує користувачам художню літературу українських, російських та зарубіжних авторів про війну.
Кажуть, що пам’ять народу не убієнна, що поки ми пам’ятаємо про жахіття війни, ми свято бережемо мир. А ще кажуть, що історія з часом повторюється. Стається це тоді, коли події забуваються, стираються, коли сприймаються лише як історичний факт минулого. Коли очі тих, заради кого йшли на смерть, залишаються байдужими…
Дотепер ще не відкрито всі таємниці Другої світової війни. Уроки історії повторюються, але не всі роблять з них висновки, що спричиняє трагедії мільйонів людей. Тому давайте пам’ятати, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Пам’ятаймо всіх, хто став на шляху нацизму. Пам’ятаймо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.
Документальні стрічки, які мають можливість подивитися всі бажаючі: «1377 – спалених заживо» (фільм про українські села, спалені нацистами дотла) та «Корюківка: відроджені з попелу» – фільм про найбільшу у Другій світовій війні каральну акцію в Європі, коли було вбито близько 6700 жителів селища, що на Чернігівщині. Сама історія застерігає і вчить…ніколи знову…
Заради життя і миру схилімо голови перед пам’яттю про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни і тих, які кояться нині.
Книжкова виставка продовжуватиме роботу до вересня 2015 року та буде доповнюватися новими інформаційними джерелами з надходженням нових видань.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)