Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » У “Творчій світлиці” Осені – наші краянки
22.10.2014

У “Творчій світлиці” Осені – наші краянки

21 жовтня у рамках проекту «Творча світлиця» в літературно-мистецькому залі бібліотеки відбулася зустріч з письменницями Ганною Медвідь та Мирославою Ільницькою.
Вже знана не тільки на Прикарпатті, але і в багатьох регіонах України як авторка жіночих романів Ганна Медвідь презентувала свої нові книги «Замкова гора» та збірку оповідань «На струнах серця». З життєвим і творчим шляхом письменниці ознайомила присутніх методист бібліотеки Надія Кушнірчук.
Ганна Медвідь народилася в с. Стратині Рогатинського району. Закінчила економічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка. Працювала економістом та бухгалтером на різних підприємствах міста Долини. Займалася підприємницькою діяльністю. Два роки працювала покоївкою в готелях Лондона, куди подалася на заробітки. Зараз Ганна Юліанівна проживає в с. Оболоня. Писати почала, коли покинула роботу і з’ясувала, що зовсім не має чим займатися. Дебютувала в літературі Ганна Медвідь у 2007 році романом «Магда, батькова дочка», сюжет для якого взяла із власного життя. Наступні книжки – це життєві історії… десь побачені і почуті. Це романи: «Піднімайся і йди», «Колір очей», «Сонце щастя», «Мимовільний викидень», «Лавка під липою». При написані свого нового роману «Замкова гора» авторка як завжди використала реальну історію, яку почула від свого знайомого, при цьому вона настільки її змінила, що сам учасник подій не в змозі впізнати себе.
Мирослава Ільницька – нове ім’я в літературному процесі Долинщини. Презентувала творчість Мирослави Ільницької провідний бібліограф бібліотеки Оксана Андрєєва. Народилася Мирослава Михайлівна в с. Станківці 15 липня 1934 р. Після закінчення школи дуже хотіла поступити на журналістику у Львівський університет, але двері вузу для неї були зачинені з тої причини, що вона не була членом комсомолу. Вирішила поступати у Станіславське медичне училище, яке успішно закінчила 1956 року. Все життя працювала медиком, більшість років пропрацювала в Долинській районній лікарні в травматологічному відділі. І писала, писала для себе. Після виходу на пенсію почала упорядковувати свої записи. Перша книга «Сила молитви» вийшла у 2011 році. Це зворушливі невигадані життєві історії бойківських родин, які живуть у щирій молитві до Бога. А потім книга-сповідь про історію галицького народу «На межі століть» на прикладі історії своєї родини. Збірка оповідань «Бойкиня» – це подорож у часі до галицького села, де читач буде почуватися часткою тієї доби з усіма її звичаями та законами. Щедрість і доброта героїв, простота мови, бойківські традиції та обряди не залишають байдужими читача. Всі книги авторка видала за свій кошт, а гроші, виручені від продажу книг Мирослава Ільницька жертвує на благодійні справи (на церкву, хворим дітям, на АТО). Мирослава Михайлівна розповіла про нову збірку віршів «Дзвін волі», що вийшла до її 80-річчя і прочитала вірш «На святу Покрову», написаний у 1992 році до 50-річчя УПА, який є таким актуальним і у наш неспокійний для України час.
Присутні на заході мали змогу придбати для себе книги наших краянок, а вони в свою чергу подарували для бібліотек району свої нові твори, а також подарували свої книги для бібліотек на сході України в рамках акції “Книжкові мости єднають серця”.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)