Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Творча зустріч з Оксаною Кузів
21.05.2018

Творча зустріч з Оксаною Кузів

Є люди, які сприймають світ не розумом, а серцем. Вони відчувають найтонші порухи почуттів, емоцій, думок… І силою свого таланту перетворюють це все у літературні перлини, які нікого не залишають байдужими. Спілкування з такими людьми наповнює душу світлом і тихою радістю…
Саме такою є Оксана Кузів – щира і проста у спілкуванні і неймовірно талановита авторка книг: “Адамцьо”, “В закапелках душі”, “Назови мене своєю”, “ЩЕмить”.
18 травня 2018 року у літературно-мистецькій світлиці Долинської центральної районної бібліотеки відбулася творча зустріч читачів Долинщини з улюбленою письменницею.
Долиняни добре знайомі з творчістю Оксани Кузів не тільки за її книгами, а й за виставами «Адамцьо» і «Таїнство», які були інсценізовані Вигодським народним театром. На
ХХІ Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва в Очакові вистава Вигодського народного театру «Адамцьо» за однойменною повістю здобула Гран-прі, а на
ХХІІ фестивалі драма «Таїнство» здобула ІІІ місце. Тож і не дивно, що на початку зустрічі яскраво і талановито привітали гостю актори Вигодського народного театру Галина та Руслан Куруси і Лілія Дидяк, показавши зворушливі миті вистави «Таїнство». Спогадами про творчу співпрацю, про нелегкі будні і радісні перемоги поділився режисер театру Богдан Мельник.
Учасники зустрічі затамувавши подих слухали поетичні і прозові твори у виконанні авторки, її розповідь про те, як приходить натхнення, як іноді одне випадково почуте слово чи зустріч з цікавою людиною можуть спровокувати такий потужний «творчий вибух», що за кілька днів «народжується» новий прозовий твір.
Більше дізналися долиняни і про родину талановитої письменниці. Чоловік – Богдан Кузів – талановитий художник, член НСХУ, знаний і шанований не лише в Україні, але й за кордоном. Оскільки він не зміг приїхати у Долину, бо творчо працює на пленері, глядачі побували на віртуальній виставці картин, переглянувши відеозапис.
Син – Орест Богданович Кузів навчається в Києві, у Національній Академії образотворчого мистецтва і архітектури. Мандруючи разом з батьком по пленерах, працюючи самостійно, молодий художник вже створив чимало чудових картин, світлинами яких захоплено милувалися всі присутні на зустрічі.
Привітав талановиту авторку і поділився враженнями від зустрічі заступник головного редактора часопису «Галичина» Ігор Лазоришин, зі словами вдячності і добрими побажаннями звернулися до Оксани Кузів завідувач методично-бібліографічним відділом Долинської ЦРБ Зеновія Тарантюк і завідувач бібліотеки-філії с.Лолин Любомира Підберезька.
Завершилась зустріч чудовим музичним акордом-піснею “Ти можеш все” (Слова Оксани Кузів, музика Ігора Іванціва) у виконанні Оксани Романюк.

Оксана Сподар, модератор зустрічі

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)