Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Творча зустріч з Марією Микицей
15.04.2019

Творча зустріч з Марією Микицей

14 квітня у рамках проекту «Творча світлиця» в літературно-мистецькій залі центральної районної бібліотеки відбулася зустріч з відомою письменницею, журналісткою і надзвичайно цікавою людиною – Марією Микицей, модератором якої була зав. сектору краєзнавства центральної районної бібліотеки Ганна Юсип.
В творчому доробку п. Марії три поетичні збірки «Саламандра» (2001 рік), «У затінку шафранів» (2006 рік), «Інфра» (2014 рік), прозова книга «Трофей на довгу пам’ять», дитяча книжка «Будинок, який умів розмовляти» та дві електронні книги «Плетиво», «Чужі бажання». Марія Микицей – представниця «Станіславського феномену», лауреатка Івано-Франківської міської премії ім. І. Франка (2012) в галузі літератури та журналістики за роман «Трофей на довгу пам’ять».
Письменниця презентувала свою творчість: читала вірші зі своїх збірок, розповіла, як писався роман «Трофей на довгу пам’ять», розкрила деякі секрети своєї творчої майстерні, що спонукали її до написання романів та оповідань.
Ділилася спогадами про дитинство та дещо привідкрила плани на майбутнє. З цікавістю присутні слухали розповідь п. Марії та уривки з її поетичних і прозових творів.
Але найбільш захопливою була розповідь про найновіші електронні та паперові книги «Плетиво» та «Чужі бажання», які написані в дуеті з Юлією Баткіліною із Харкова у рамках проекту «Схід-Захід – разом».
Сюрпризом для всіх присутніх та й для самої Марії Микицей був відеозв’язок з Юлією Баткіліною. У відеоспілкуванні прозвучало «мереживо» віршів двох авторок. На завершення – слова подяки за прекрасні миті зустрічі від колеги по перу письменниці Світлани Бреславської, поетеси Оксани Сподар, директора бібліотеки Людмили Фреїв, зав. бібліотеки-філії с. Старий Мізунь Ольги Гладич та президента клубу «Золота осінь» Світлани Швець.
Тепла, дружня і затишна атмосфера цієї зустрічі залишиться надовго у серцях долинян.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)