Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » «Це – голос наш. Це – пісня. Це – душа»
20.03.2015

«Це – голос наш. Це – пісня. Це – душа»

19 березня найвідомішій українській письменниці та поетесі Ліні Костенко виповнилось 85. Літературно-музична година «Дуже відома Незнайомка», що пройшла цього дня в літературно-мистецькому залі бібліотеки, була присвячена саме їй – нашій сучасниці, “українській Кассандрі”, людині, котра для багатьох українців більше ніж поет. Вона має чимало почесних звань та нагород, але слава її не цікавить, і все життя вона служить слову і правді, залишаючись кришталево чесною перед своїм народом і власною совістю.
Ліна Костенко нечасто з’являється на публіці, але напередодні ювілею свої книги з автографами вона передала українським воїнам в зону АТО.
Захід зібрав чимало шанувальників творчості поетеси, серед яких були: освітяни, школярі, представники Долинської міської ради та громадськості, творчої інтелігенції, члени літературної студії «Слово» та клубу «Золота осінь».
Українську літературу сьогодні важко уявити без творчості Ліни Костенко. Вона співзвучна з іншими епохами і непідвладна рокам, завжди сучасна й рідна всім поколінням, без неї неможливо уявити Україну й нас, що маємо честь бути її співвітчизниками. Якими мають бути слова, що могли б схарактеризувати цей феномен української культури адекватно його значенню і силі?! Такі слова спробували підібрати ведучі заходу – Валентина Любенко та Ірина Кульчицька, які проникливо розповіли про шляхи нелегкої долі Ліни Василівни та її поезію.
Сценарій вдало доповнила відеопрезентація: на екрані, слайд за слайдом, перед присутніми відкривалися віршовані сторінки життя сучасного українського класика.
Життєпис Ліни Костенко – у її слові. Її поезія інтелектуальна, пронизлива, глибоко лірична за своїми внутрішніми ознаками, часом фаталістична, але вона завжди неповторна. На заході присутні серцем доторкнулися до поетичного слова Ліни Костенко. З задоволенням читали вірші, душевно і кожен по-своєму. Подивились уривок із телевистави за мотивами роману «Маруся Чурай», переглядали відеоролики, слухали пісні на вірші поетеси у виконанні Ольги Богомолець. На згадку про захід присутні отримали невеликі листівки з цитатами із віршів Ліни Костенко, які стали вже афоризмами.
Своїми власними віршами-присвятами Ліні Костенко з присутніми поділилися долинська поетеса Оксана Сподар, вчитель української мови і літератури природничо-математичного ліцею Іванна Боднар та молоді поети-початківці Іванна Хомин, Володимир Луцький, Тетяна Гошовська.
Ліна Костенко – рідкісний майстер у володінні словом, її творчість спонукає до читання, до переосмислення сьогодення через призму часу. Хотілося б, щоб вона була нам сьогодні й завжди орієнтиром в житті, джерелом людських і мистецьких цінностей.
Продовж їй, Боже, віку, бо доки є такі люди – над нами є небо нашої духовності!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)