Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » «Тримав я скелю неба над собою…»
07.02.2023

«Тримав я скелю неба над собою…»

5 лютого 75 років тому народився Василь Олійник – поет, просвітянин, журналіст, громадський діяч і просто Людина з великої літери. 6 лютого, сім років тому, зболене серце цієї людини перестало битись і Василь Васильович відійшов у вічність. І саме 6 лютого у Долинській ЦПБ відбувся вечір пам’яті Василя Олійника, організований Долинською організацією ВУТ «Просвіта» ім.Т.Г.Шевченка та центральною бібліотекою за сприяння Долинської міської ради і відділу культури. Перед заходом усі бажаючі відвідали могилу поета й помолились за упокій його душі.

Василь Васильович був для багатьох добрим другом, порадником, вчителем. Тому й на вечір його пам’яті зібралось чимало людей не тільки з Долинської та Вигодської громад, а й з Івано-Франківська, Калущини, Рожнятівщини, Болехова, Львова. Спогадами про ювіляра поділились: Марія Вайно, Василь Щеглюк, Таня П’янкова, Галина Пухта, Іван Ткачик, Володимир Кондур, Надія Дичка, Галина Лицур-Щадей, Іван Ярич, Любомира Підберезька, Степан Янковський та ін. Про багаторічну співпрацю згадував у своєму виступі і секретар Долинської міської ради Віктор Гошилик. Про те, яким був Василь Васильович у звичайному житті, в побуті, з теплим гумором розповіла його дружина Любов Олійник.

Усі присутні переглянули відео, у якому звучав Гімн Долини на слова Василя Олійника, музику Богдана Погонича у виконанні хору педагогічних працівників «Елегія» (керівник – Володимир Кіндра).
Не змогли приїхати на свято, але передали чудовий музичний дарунок з Івано-Франківська Дмитро Юсип з дружиною Мартою Шевченко – відеозапис пісні «Там за Липою Яворина» (слова Василя Олійника, музика Сергія Соболя, аранжування Марти Шевченко) у виконанні муніципальної капели бандуристів.


Слово поета звучало на вечорі у виконанні народного аматорського театру «Гелікон» (керівник Ніна Радухівська) та бібліотечної арт-студії «КнигоДрайв». Пісні на вірші Василя Олійника виконали Василь Андрусів, Ярослав Шершень, Іванна Шершень, а улюблену пісню Василя Васильовича «Два кольори» присутні мали змогу почути у виконанні о.Вітольда Левицького.
Розпочався вечір з молитви отців Зореслава Котовича та Вітольда Левицького і минув, як молитва – тихо, натхненно, щиро. Чимала заслуга у цьому ведучих вечора – поетеси та педагога Оксани Сподар (яка є й автором сценарію) і мисткині Катерини Тусик.
Вічна пам’ять світлій людині, адже доки ми згадуємо Василя Васильовича, доти він житиме у наших серцях!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)