Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Талантів грона Богдана Скаврона
19.06.2014

Талантів грона Богдана Скаврона

У рамках проекту «Творча світлиця» 18 червня в літературно-мистецькому залі бібліотеки відбулася зустріч з нашим земляком, відомим журналістом Богданом Скавроном. Це людина, енергії і працелюбству якої можна щиро позаздрити. Він встигає трудитися по 16 годин на добу: у журналістиці, громадсько-політичній діяльності, культурі і при цьому ще пише вірші, прозу, виступає як упорядник цікавих книг. Богдан Скаврон є лауреатом премії ім. Памви Беринди (2001) за опубліковані в газеті «Експрес» статті на тему історії Галича та лауреатом Івано-Франківської міської премії ім. Івана Франка (2006) за публікації в газеті «Галицький кореспондент».
Модератор зустрічі, провідний бібліограф з питань краєзнавства Оксана Андрєєва ознайомила присутніх з багатогранністю таланту Богдана Скаврона, розповіла про життєвий і творчий шлях журналіста.
Сам Богдан Скаврон не тільки розповідав про цікаві історії із своєї журналістської діяльності, адже він працював на посаді редактора відділу кримінальної хроніки газети «Експрес», а ще й виконав власні пісні під супровід гітар.
Керівник літоб’єднання при районній газеті Василь Олійник, якого Богдан Скаврон вважає своїм вчителем і наставником у літературній творчості, розповів про колишнього гуртківця і на згадку про ті часи подарував йому збірку своїх віршів.
Добрим словом і власною гуморескою про шкільні роки Богдана Скаврона згадав про свого колишнього учня вчитель Дмитро Веселовський.
Палітра аудиторії була досить широка: тут були присутні колеги Богдана Скаврона по перу, митці, бібліотекарі, представники влади, шанувальники літературного слова, які в формі запитань хотіли довідатися про цікаву творчу і громадську діяльність журналіста. Осторонь не залишились і колеги по перу, журналісти Оксана Ровенчак та Михайло Мишкало. Оксана Ровенчак нагадала Богдану Скаврону про те, як вона дала йому путівку в журналістику і побажала нових творчих звершень.
Директор централізованої бібліотечної системи району Людмила Фреїв подякувала гостю за теплі миттєвості спілкування, побажала творчої наснаги та здійснення всіх задумів.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)