Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Свято мужності та героїзму
12.10.2017

Свято мужності та героїзму

14 жовтня відзначають День Захисника України.
Це свято мужності та героїзму за нинішніх обставин особливо значиме… Сьогоднішні захисники України – спадкоємці тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть. У цей день вшановують героїв, що поклали власне життя за рідну землю та мир на ній і висловлюють вдячність, любов та повагу усім тим, хто захищає наш з вами спокій.
Саме цій даті присвячена літературна експозиція «Величне ймення – Вітчизни захисник», яка розмістилася в залі абонементу. Війна на сході України не залишає байдужим українське суспільство. Не можуть мовчати і митці, журналісти та свідки подій. Поступово документальні твори змінюються художніми романами, збірками оповідань та віршів. На експозиції зібрані твори про українсько-російське протистояння. Серед них збірка поезій “Міст через вічність” нашого земляка Олександра Гошилика, який пройшов Майдан, а після нього протягом двох років служив у зоні АТО.
Книжкова виставка надає унікальну можливість перенестися в епоху наших славних козацьких прадідів, бо 14 жовтня є також Днем українського козацтва, яке зробило величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності.
14 жовтня ми також відзначаємо величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка упродовж століть була і залишається заступницею від ворогів. Волелюбні козаки, а потім і воїни УПА, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що свята Покрова охороняє їх. Тому 14 жовтня – це і дата народження УПА. Цьогоріч виповнюється 75 років з часу створення Української повстанської армії. Детальніше про це можна дізнатись з виставки-спогаду «У пам’яті народу», яка розміщується в секторі краєзнавства. Тут можна почерпнути інформацію про історію створення армій та командирів визвольного руху Романа Шухевича, Степана Бандеру, Дмитра Клячківського, Степана Фрасуляка та інших. Виставку доповнюють документи УПА, окремі випуски «Літопису УПА», матеріали зі слідчої документації НКВС УРСР , свідчення очевидців визвольної боротьби на теренах району, які зібрали і упорядкували Михайло Борис та Юрій Долішній.
Розповіді про нелегкі будні бійців АТО, серед яких і наші земляки, які не задумуючись пішли боронити кордони держави та загинули на сході України, доповнюють матеріали виставки та тематична поличка в залі абонементу.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)