Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Сучасні бібліотеки та інформаційний сервіс
05.07.2017

Сучасні бібліотеки та інформаційний сервіс

Публічна бібліотека сьогодні намагається бути інформаційним центром своєї громади. Завдання сучасного бібліотечного працівника, який працює в умовах інформаційного суспільства, полягає в організації інформаційно-комунікаційного середовища таким чином, щоб користувачі бібліотеки отримували якнайповнішу інформацію з найменшими затратами часу. Саме в бібліотеці акумулюється місцева інформація, готуються дайджести, інформаційні досьє, експрес-інформації різної тематики – те, що найбільше потрібне населенню. Крім того, бібліотеки активно співпрацюють з органами влади, соціальними установами, бізнесовими структурами, громадськими організаціями своєї місцевості для того, щоб бути координаційним центром громади, важливим і помітним закладом в інфраструктурі регіону. Цей напрямок роботи в деталях розглянули й обговорили бібліотекарі на черговому занятті Школи удосконалення бібліотечної майстерності «Сучасна книгозбірня – інформаційно-довідковий центр громади».
Аналіз стану довідково-бібліографічної та інформаційної роботи в бібліотеках Долинської ЦБС зробила завідувач методично-бібліографічного відділу Зеновія Тарантюк. Про поєднання інноваційних та традиційних послуг в інформаційному обслуговування сільської громади розповіли головний бібліограф Любов Бобешко та провідний бібліограф з питань краєзнавства Оксана Андрєєва. Переглянули присутні і презентації щодо видів та форм інформаційного обслуговування користувачів, підбірку яких здійснила провідний методист Надія Кушнірчук. Обговорили учасники навчань і проектну діяльність бібліотек, її роль для розвитку громади, власні можливості та перспективи.
Практичні заняття з технології та організації складання інформаційно-бібліографічних видань відбувалися у два етапи: бібліографи ще раз наголосили на правилах бібліографічного опису, нормативах скорочень слів, формах бібліографічних видань, а працівники відділу інформаційних технологій Ігор Данилович та Ольга Гобела навчали бібліотекарів правилам комп’ютерного набору та форматування друкованих матеріалів.
Наприкінці учасники навчань отримали домашнє завдання: підготувати та видати малі форми бібліографічних видань, а також ознайомитись з матеріалами про становлення та розвиток УДК в Україні.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)