Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Солодкий, духмяний, цілющий…
20.08.2021

Солодкий, духмяний, цілющий…

Саме такими словами можна охарактеризувати продукт, про який йшла мова на засіданні клубу «Золота осінь». Година корисних порад «Мед – дивовижний витвір природи» символічно пройшла в день Преображення Господнього, оскільки віряни в цей день освячують в церквах не тільки різноманітні фрукти, а й мед. А ще 19 серпня в Україні відзначається День пасічника, а кожної третьої суботи серпня у світі відзначають День медоносної бджоли, який цього року  припадає на 21 серпня.

Провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів Валентина Любенко коротко розповіла про історію свята Преображення Господнього, від чого пішла назва Яблучний Спас та всі разом пригадали прикмети і повір’я, пов’язані з цим святом. Пізнавальною для присутніх була інформація про нашого видатного співвітчизника Петра Прокоповича, який винайшов перший у світі рамковий (розбірний) вулик і заснував першу Європейську школу бджільництва, про його внесок у  розвиток бджільництва в Україні.

Протягом сторіч народ знаходив у природі лікарські засоби, але багато з них не витримували випробувань часом і були віддані забуттю. А бджолиний мед протягом багатьох століть користується великою й заслуженою славою прекрасного лікувального засобу від багатьох захворювань. Але оскільки солодке диво — це продукт роботи цілої колонії бджіл, то  члени клубу із задоволенням переглянули уривок із документального фільму про цих маленьких комах-трудівниць.

Мед має виняткові, властиві тільки йому, переваги перед всіма відомими в наші дні засобами. Він має приємний смак, він може бути придбаний без рецепта лікаря, його можна приймати в домашніх умовах. Він одночасно є найціннішими ліками й прекрасним продуктом харчування. Ще Гіппократ близько 2,5 тисячі років тому мріяв про те, щоб лікарські речовини мали живильні властивості, а продукти харчування діяли як ліки. Саме в бджолиному меду сприятливо сполучаються ці властивості. Про це, а також про  склад меду, різні його сорти, скільки і як споживати, про застосування  при різних захворюваннях цікаво розповіла присутнім учасниця клубу «Золота осінь», лікар-ендокринолог Нінель Павлівна Улич.

Паралельно учасники заходу переглянули відеопрезентацію, з якої дізнались про ті плюси, які має щоденне вживання бодай однієї ложечки меду.

А на завершення зустрічі ласували медом та фруктами.

І ви смакуйте корисне та будьте здорові!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)