Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Сказати словом, як сказати серцем…
21.03.2018

Сказати словом, як сказати серцем…

Літературний доробок нашого краянина Ярослава Савчина поповнився новою книжкою «малої» прози «Вічні рути».
20 березня у рамках проекту «Творча світлиця» у літературно-мистецькій залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація цієї книги.
Книжка «малої» прози «Вічні рути», побачила світ у київському видавництві «Ліра-К». В основі творів нової книжки – реальні історії з життя горян, інтерпретовані художньою уявою автора в оповідання і новели.
Модератор зустрічі, завідувач сектору краєзнавства Ганна Юсип розповіла про події, які відбулися в творчому житті автора від минулорічного часу презентації попередньої збірки поезій «Читання ватри».
Назву книжці дало одне з оповідань автора, зокрема «Оленчина рута». Затамувавши подих, присутні слухали уривки з оповідань та новел презентованої книги. Їх читали працівники бібліотеки: Валентина Любенко, Ірина Кульчицька, Ольга Шах та Ірина Холозінська.
Душа автора – це своєрідна комора. І туди він складає все, що почув і відчув, а згодом переносить на папір. Він талантом творчої уяви творить художні історії і образи, які його заболіли. Заболіли своєю простотою, своєю неприкритою правдою. Сам автор розповідав про цікаві історії із своєї літературної і журналістської діяльності, відповідав на запитання присутніх.
На презентації прозвучало багато теплих слів на адресу автора. Палітра аудиторії була досить широкою: письменник, краєзнавець Михайло Борис, журналіст, публіцист Оксана Ровенчак, поетеса, художник Оксана Сподар, керівник Долинського НФ «Промінь» Марія Юсип, колеги, друзі, бібліотекарі, шанувальники літературного слова.
Оксана Сподар привітала автора з виходом у світ нової книжки та подарувала йому мистецький подарунок. Марія Юсип побажала автору нових творчих злетів і вручила новий каталог фотоклубу «Промінь», членом якого є Ярослав Савчин і його світлини теж вміщені на сторінках каталогу. Про творчі особливості у роки журналістської співпраці в районній газеті згадала Оксана Ровенчак.
Напередодні Всесвітнього дня поезії Ярослав Дмитрович прийшов до нас також не з порожніми руками, а з нещодавно отриманою зі львівського видавництва «Каменяр» збіркою інтимної лірики «Для двох сердець», яка цього року отримала Медаль «Олександра Довженка».
Збірку складають вірші, написані в різні роки та вибрані поезії з попередніх збірок, альманахів, літературних журналів. Автор розповів про історію і зміст цього видання в новій поетичній серії видавництва . З її сторінок присутні захоплено слухали вірші поета, які декламували: Людмила Фреїв, Ганна Юсип та Ірина Кульчицька. В цей поетичний віночок автор вплів кілька нових віршів, які вже побачать світ у майбутній книзі.
В залі панувала тепла товариська атмосфера спілкування, хоча за вікном весна «цвіла» сильними морозами та снігопадами. Розповідь ведучої доповнювала книжкова виставка «Сказати словом, як сказати серцем…», на якій представлені авторські книги та колективні збірники, альманахи , співавтором яких він є.
На завершення зустрічі присутні бажали Ярославу Дмитровичу міцного здоров’я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у щоденних справах. Щоб його письменницька праця завжди була цікавою, сучасною, актуальною і правдивою.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)