Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Щедрий сонях нашої землі
13.11.2017

Щедрий сонях нашої землі

Незабаром виповнюється 105 років від дня народження Андрія Малишка – геніального українського поета, перекладача, літературного критика. Йому дано було багато від Бога: життя відкривало перед ним тисячі шляхів і, якби він не став поетом, то міг би стати характерним актором, добрим співаком, композитором чи вчителем. Не зважаючи на те, у яких страшних умовах радянського тоталітаризму довелося жити і творити поету, він залишився вірним сином свого народу, совістю української поезії.
До дня його народження, 12 листопада в літературній студії «Слово» відбувся поетичний зорепад «Сурмач походів, співець життя, молодості і любові». Хоча творчість Малишка і вивчається в школах, нам було чим здивувати присутніх. Перед учасниками лежали книги поета, вірші з яких вони самі і зачитували. Відеопрезентація ознайомила із цікавими фрагментами життя, де поетові друзі та побратими розкрили особистість Андрія Самійловича як непосильного трударя, який «спалився» своєю поезією. Авторству Малишка належить більше 40 поетичних книг, понад 100 текстів пісень, над якими працювало близько 80 композиторів.
З цікавістю студійці слухали пісні «Київський вальс», «Цвітуть осінні тихі небеса», «Стежина», «Вчителька», «Ми підем, де трави похилі…», а «Пісню про рушник», яку перекладено на 35 мов світу, почули ще й англійською.
Учасники засідання закріпили свої знання про поета літературним диктантом «Всім відомий Андрій Малишко» та розгадуванням кросворду «А чи все ви знаєте про Андрія Малишка та його твори?».
На закінчення студійці зачитували власні вірші, ділились враженнями від почутого і обіцяли звертатися до творчості Малишка, адже йому були притаманні рідкісне поетичне обдарування, палка уява і глибоко народне розуміння краси й добра. Є чому повчитися…

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)