Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Родина. Рід. Які слова святі…
14.05.2018

Родина. Рід. Які слова святі…

Місяць травень зібрав найкращі зі свят – близькі всім і кожному. До таких свят належать День Матері та Міжнародний день сім’ї.
Серед усіх геніальних здобутків людства одне з провідних місць посідає сім’я, родина. «Від родини йде життя людини», «Без сім’ї нема щастя на землі» – говорить українська народна мудрість. До речі, день сім’ї в Україні відзначають двічі на рік: 15 травня українці разом зі світом святкують Міжнародний день сім’ї, а 8 липня святкують суто українське свято – Український день родини.
Сім’я є тим могутнім феноменом, який об’єднує людей у родинне коло. Недарма кажуть, що коли міцна родина, то й держава сильна. У сім’ї задовольняється ціла гама високих духовних потреб людини: в любові, дружбі, материнстві, батьківстві, емоційному спілкуванні. Бо немає у світі нічого дорогоціннішого за родину. Тут закладаються моральні основи майбутнього покоління. Добра родина – це справжнє людське щастя, на яке заслуговує кожен з нас. Зневірена, зневажена сім’я – загублене покоління, втрачене майбутнє.
На допомогу сімейному вихованню, утвердженню родинних цінностей в залі абонементу організовано книжкову виставку «Родина. Рід. Які слова святі…».
Є в світі одне слово, перед яким усі народи низько схиляють голови. Це слово – Мати. Тому перший розділ виставки присвячений материнству, святому і прекрасному, оспіваному поетами, увічненому художниками. У всіх народів, у всі віки жінка-мати була охоронницею, добрим ангелом домашнього вогнища.
Родовід вихователів іде від батька-матері, від сім’ї. Найважливіші стадії розвитку сім’ї висвітлено у розділі «Вчимося бути батьками».
Сім’я була і залишається джерелом людських цінностей, моральної та духовної культури. Українському народу з-поміж інших націй чи не найбільш притаманне особливо шанобливе ставлення до сімейних традицій і цінностей. Ще один розділ виставки – «Стежиною батьківської мудрості» – знайомить користувачів з сімейними обрядами, традиціями і звичаями.
Зацікавлять також користувачів бібліотеки видання, що представлені в розділі «У сімейному колі». Це не тільки художня література, яка буде цікава як дітям так і дорослим, це й книги, які допоможуть родині весело і змістовно проводити час разом.
Книжкові закладки з висловлюваннями відомих людей про сім’ю, які читачі отримають в подарунок, зможуть ще не один раз нагадати їм про одне з найсімейніших свят у світі.
Тож, з нагоди Дня сім’ї бажаємо кожній родині щасливої долі, міцного здоров’я, миру, злагоди та любові!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)