Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Разом – ми сильні
18.11.2022

Разом – ми сильні

Майдан. Свобода. Патріотизм. Гідність. Ці поняття чітко закарбувались в ментальності українців. Майдан став місцем, в якому збіглися воєдино основи світобачення людей різного віку, професій та національностей – таких несхожих, але українців у серці. Кожен з присутніх на майдані був могутнім та нездоланним, бо вкладав у цю боротьбу всього себе. Дев’ять років віддаляють нас від тих буремних, трагічних і, водночас, величних подій… Книги про Майдан… Із них і досі долинає запах диму, пісні «Океану Ельзи», звуки світло- шумових гранат і лемківська мелодія «Пливе кача». Читати їх важко, але потрібно, бо кожна книжка – це ще одна цеглина пам’яті Героям.
Нам є чим пишатися, бо наші Герої – це покоління дивовижних, гордих і вільних людей. Саме на сторінках книжок ми відкриваємо для себе цих патріотів, що були в ті кілька гарячих місяців на Майдані і змінили сьогодення України. Пишається своїми Героями і Прикарпаття. Вони з перших днів Революції Гідності були там, в самому серці Майдану, і у лютому 2014-го загинули від куль.
Дев’ять років поспіль ми щорічно відзначаємо 21 листопада як День Гідності і Свободи, вшановуємо пам’ять Небесної Сотні. Саме 21 листопада є знаковим днем в історії України, адже у 2004 – це був початок Помаранчевої революції, а 2013 – Революції Гідності. Ці величні події є продовженням славної історії боротьби за нашу свободу. Про них розповідає книжкова виставка-панорама «Україна – територія єдності і свободи», розміщена в читальному залі.
Сьогодні ми продовжуємо відстоювати свою незалежність й територіальну цілісність держави у війні, розв’язаній росією. Теперішня війна – це новий Майдан, але вже в межах всієї країни.
Не забуваймо про усіх наших героїв, які у різні часи та в різних куточках нашої України віддали своє життя за цінності буття: свободу, гідність, праведність.
Вічна пам’ять, вічна шана Героям! Слава Україні!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)