Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Поезія – це рух душі
26.03.2018

Поезія – це рух душі

Завдяки весні, що пробирається крізь сніг, душі так хочеться літати, бо мороз не обпікає крил. У світ виходить Муза поезії для того, щоб приголубити помічених долею. Саме для них заснувало ЮНЕСКО ще в 1999 році День поезії. Вже наступного 2000 року свято пройшло у Парижі. В Україні почали святкувати із 2004 року. Ключовим є те, що вірші підтримують зникаючі мови і поетичні рухи.
Але чи хто-небудь з нас задумувався над тим, звідки в душі людини народжуються вірші? І від чого з’являється такий дар, коли звичайне слово перетворюється на дивовижне? Поетичний талант, безперечно, дається з височини блакитного неба. Коли чуємо поетичну мову, сильніше починає битися серце, а ми приходимо до розуміння, що все у житті починається з чогось: річечка із струмочка, дерево із коріння, так і поезія починається із вірша.
Т. Шевченко і Леся Українка, І. Франко і Л. Костенко, В. Стус… – ці імена входять в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. А читаючи вірші, наче читаєш сповідь поета… чи знайомишся із якимось незабутнім епізодом з його життя. Переконатись в цьому мали змогу літстудійці на поетичному зорепаді «Поезія – це рух душі», який відбувся 25 березня. Присутні говорили не лише про Музу поезії, а й про її улюбленців, котрі із нею пов’язали життя. Учасники почули цікаві факти про поезію, історію народження вірша і про першу поетесу Енхедуанну, переглянувши презентацію. Із їхніх вуст звучали улюблені вірші відомих поетів, а також власні, з якими можна ознайомитись на нашому блозі «Слово молодих».
І нехай у когось – це перші спроби, проте, написані серцем, від душі. Кожен знайшов у цьому щось своє, близьке і зрозуміле. Всім було затишно, комфортно і цікаво, а найголовніше, що ніхто не залишився байдужим.
Разом прийшли до думки, що лише наодинці із поезією можна радіти і сумувати, плакати і сміятися, відчути піднесеність і музику, струни якої бринітимуть вічно. А та людина, котра закохана у поезію чи сама її творить, є духовно вищою і красивішою.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)