Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Поезія – це музика життя
22.03.2023

Поезія – це музика життя

Поезія – це духовний скарб людства. Вона входить в наше життя у всіх його барвах з самого дитинства і залишається з нами в смутку та радості. Бо, як і музика впливає на людину не ззовні, а зсередини, тому й покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, згуртовувати націю та об’єднувати людство. Поезія унікальна формою, в якій вона втілена: ритм, рима, розмір, що надає їй особливу музикальність. Вірші читаєш із особливим глибоким почуттям. Вони заворожують, гіпнотизують.
У двадцять перший день весни, коли людство відзначає Всесвітній день поезії, у літературній студії «Слово» відбулося поетичне ревю «Поезія – це музика життя». Гостями заходу були учні долинського ліцею «інтелект», тут їм надали інформацію про історію Всесвітнього дня поезії та способи його святкування у світі. Запросили переглянути відео присвячене українській поезії « Українська поезія. Що почитати?». Де у випуску пані вчителька Катерина Калитко розповідає про українську поезію, яка прищеплює любов до рідної літератури. Підіймає такі актуальні питання, як: від чого залежить шкільна програма? Поезія Василя Стуса та Дмитра Павличка, про яку ми не знали. Хто такий Сергій Жадан і про що він пише? Поезія Іздрика. Жінки в українській літературі. Чому варто прочитати вірші Наталки Білоцерківець? А вже в підсумку зрозуміли чому вірші відкривають душу і для чого впускати поезію у своє серце, та цінувати своє, українське.
Всім учасникам була надана можливість прочитати свої улюблені вірші або власні вірші, якими учні та поети зуміли переконливо донести зміст кожного поетичного твору, декламуючи поезію корифеїв української літератури – поетів-шістдесятників, сучасних поетів, та свою власну. Особливого емоційного піднесення учні отримали після читання віршів поетів – земляків, бо їх вірші зачепили найпотаємніші куточки душі кожного, хто був присутнім у залі.
Наприкінці зустрічі присутні поети порадили початківцям багато писати, складаючи в голові рядки та шукати поезію довкола себе. Адже світ поезії прекрасний і незвіданий, а кожен, хто потрапляє в нього отримує безодню естетичної насолоди і влаштовує свято своїй душі.
Віримо, що зустріч надовго запам’ятається всім його учасникам!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)