Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » «Очима ти сказав мені: люблю…» (Ліна Костенко)
14.02.2019

«Очима ти сказав мені: люблю…» (Ліна Костенко)

Щороку, 14 лютого, мільйони людей відзначають дивовижно романтичне свято – День святого Валентина або День закоханих, що слугує важливим нагадуванням про те, що кохання і любов близьких – це найдорожчі речі в житті кожної людини…. Такий день є чудовою можливістю зробити це особливим, поетичним способом.
Талановиті і поетично обдаровані люди, справжні шанувальники поезії зібралися на поетичну вітальню «Очима ти сказав мені: люблю…» напередодні Дня закоханих, щоб відсвяткувати це свято, а також більше дізнатися про літературну студію «Слово», яка була створена 13 лютого 2006 року. Увагу присутніх привернула книжкова зона «Свято романтики і кохання» в залі абонементу та виставка «Очима ти сказав мені: люблю…» у формі серця, література якої знайомить з поетичними збірниками: «Антологія української поезії», «Великдень слова», «Джерела спалаху», «Слово молодих», «Перо і час», «Благословення муз», «Одержимість серця», сторінкою «Срібне коло» із газети «Добра справа», де друкувалися поезії студійців. Окрім того, на виставці представлені твори українських поетів-класиків, а також місцевих авторів. Учасники свята дізнались також про блог «Слово молодих», який був створений 2009 року.
Гості літературної вітальні – учні 10-В класу Долинського наукового академічного ліцею «Інтелект» разом із вчителем української мови та літератури, а також зарубіжної літератури Тетяною Сенчак.
На святі були присутні долинські поетеси та учасники літературної студії «Слово»: Оксана Сподар, Лілія Пінчук, Марія Бойчук, Мирослава Підборецька, Люба Тимчій та Тетяна Бріцька, які читали свої поезії про кохання.
Авторські вірші прозвучали від ліцеїстів: Вероніки Яблонь, Ксенії Мельникової та Марії Бучко. Звучали та аналізувались вірші: Василя Олійника, Надії Дички, Любомира Михайліва, Неоніли Стефурак у виконанні читців: Тетяни Курус, Тетяни Яценко, Галини Ольшанської, Соломії Масник, Вероніки Яблонь.
Любомир Кальмук та Мирослава Дидяк подарували присутнім інсценізацію «Він і вона», сповнену глибокого змісту та високих почуттів.
Музичною окрасою заходу став виступ учня 9-В класу Тараса Мельника, який виконав ліричні мелодії на гітарі.
Всі учні були задіяні у грі «Птахи вічних цінностей та сонячної мудрості», яка пройшла жваво і цікаво. Чудовий плакат, виготовлений власноруч, подарували бібліотекарям Софія Гошовська та Ілона Грицик. Ліцеїсти, в свою чергу, отримали від бібліотекарів валентинки з сюрпризом. Їх разом із чудовою бібліотечною атмосферою учасники поетичної вітальні понесли з собою, як незабутню часточку цього особливого дня.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)