Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Маєш право знати
11.12.2015

Маєш право знати

Чи знаєте ви свої права? А обов’язки? Саме з цих запитань, адресованих читачам бібліотеки, розпочався 7 грудня Всеукраїнський тиждень права. І хоч більшість опитаних все ж таки знають свої права, проте, не всі знають, як їх відстоювати. Разом з тим, усвідомлення своїх прав та вміння ними користуватись є невід’ємною частиною якісного життя.
Заходи тижня були спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права та свободи людини і громадянина.
В читальному залі впродовж тижня діяла книжкова виставка-орієнтир «Маєш право на інформацію…», на якій представлені документи з різних галузей права. Особливу зацікавленість викликає тека «Юрист консультує», яка містить підібрані матеріали, що допоможуть самостійно захистити свої права та інтереси.
Книжкова виставка «Маєш право знати», яка експонувалася у залі абонементу, знайомить з документами про захист прав і свобод людини в Україні і світі. Кожен бажаючий отримав в дарунок буклет «Право і ми», а також інформацію про інтернет-ресурси Міжнародних організацій з прав людини.
Права людини починаються з прав дитини, тому один із розділів виставки розповідає про права дитини.
10 грудня відзначається Всесвітній день прав людини. Саме цього дня з’явився перший міжнародний документ, в якому були задекларовані права людини. З метою формування у молоді знань про права і обов’язки громадянина України, поваги до законів, була надана допомога відеоматеріалами школам міста у проведенні Всеукраїнського уроку «Права людини».
Дорослого читача, як правило, більше цікавлять матеріали юридичного характеру – кодекси, закони, постанови та ін. Для них цікавою була експрес-інформація «Новинки законодавства України», яку вони почерпнули у Інтернет-центрі, а також хвилинки корисних порад «Це Вам може пригодитися» – у Громадському інформаційному центрі.
Всеукраїнський тиждень права ще раз підтвердив, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі й у повсякденному житті. І завдання кожного – знати свої права, дотримуватися своїх обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)