Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Людина в світі законів
13.12.2019

Людина в світі законів

З метою підвищення рівня правової культури, виховання свідомих громадян України та створення в Україні сильної демократичної, правової держави в бібліотеці з 9 по
12 грудня пройшов Тиждень права «Людина в світі законів».
Ефективною інформаційною основою для роботи з пропаганди правових знань є книжкові виставки та тематичні викладки літератури, що надають читачам можливість знайомства з новинами українського законотворчого процесу, вивчення корисних матеріалів з прав людини як в Україні, так і в світі. Під час Тижня в залі абонементу було презентовано книжкову виставку «Права, які нас захищають» та проведено коментований огляд літератури з цієї виставки.
До уваги користувачів читального залу – викладка матеріалів з найбільш болючих питань сьогодення: «Захисти право на належні комунальні послуги», «Відстоюй право на справедливу пенсію», «Борися за права та гідність учасників АТО», «Захисти життя – зупини насильство». Коли виникають правові питання – безоплатна правова допомога завжди поруч, як у вигляді друкованих матеріалів, так і консультацій працівників Долинського бюро правової допомоги, за сприяння та підтримки яких і проходив Тиждень права в бібліотеці.
Заступником начальника Долинського бюро правової допомоги Оленою Базюк проведено інформаційно-правову бесіду «Булінг. Кібербулінг. Як уберегтися?» для учнів
11 класів Долинського МНВК. Під час заходу обговорювалися питання толерантності у підлітковому середовищі, проблеми правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння, наводились життєві приклади, аналізувались конкретні конфліктні ситуації та методи їх вирішення у правовому полі. Учні отримали корисну інформацію про правила та процедури дій у разі виникнення переслідування повідомленнями в Інтернеті, що містять образи, погрози та агресію, підліткового віртуального терору та нападу з метою завдати психологічної шкоди.

10 грудня на Всеукраїнський урок «Права людини» до бібліотеки завітали учні Долинського ліцею №7. Права людини починаються із прав дитини, тому завідуюча відділом обслуговування користувачів Ірина Кульчицька ознайомила присутніх із Конвенцією про права дитини, коли вона була прийнята та які права гарантує дітям. Наголошувала на те, що діти повинні вчитися зіставляти добрі та погані вчинки, аналізувати свою поведінку, тому що паралельно із поняттям «права» існує таке поняття як «обов’язок».

Тож нехай наші права і свободи починаються з нашого дотримання їх по відношенню до наших ближніх!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)