Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Конституція України – запорука державності
27.06.2022

Конституція України – запорука державності

28 червня – День Конституції України, свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини! Цей день назавжди ввійшов видатною подією в сучасну історію нашого народу і українського державотворення.
Конституція будь-якої держави є її основним, найголовнішим законом. Вона виступає як джерело права,  встановлює фундаментальні, принципові положення організації і діяльності як держави, так і взагалі суспільства, констатує правовий статус особистості.
До Дня Конституції України  в читальному  залі організовано тематичну виставку «Конституція України – запорука державності», на якій представлено офіційні тексти Основного Закону нашої держави, питання формування українського конституціоналізму, засади конституційного ладу України, систему конституційних цінностей, а також механізми реалізації основних свобод та обов’язків людини та громадянина в Україні.
На сторінках окремих видань, презентованих на виставці, зібрано та проаналізовано конституційно-державні акти України з найдавніших часів до сьогодення. Особливе місце в експозиції посідають видання, присвячені дослідженням однієї з перших європейських конституцій нового часу, що отримала назву «Конституція Пилипа Орлика» – Пакти і конституції законів та вольностей Війська Запорозького 1710 року.
Україна пройшла нелегкий шлях перед прийняттям Конституції, проте це ознаменувало якісно новий етап нашої історії. Україна та її народ одержали правовий фундамент для побудови демократичної, соціальної, правової держави, формування громадянського суспільства.
Сподіваємося, що запропонована нами підбірка книг допоможе усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)