Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Долина – Рубіжне: у творчому побратимському колі
26.04.2018

Долина – Рубіжне: у творчому побратимському колі

29 квітня – Всесвітній день поріднених міст. Міста, як і люди, намагаються переймати один в одного позитивний досвід, ділитися новими здобутками. Все це у кінцевому результаті приводить до одного – зростання життєвого та культурного рівня мешканців міст, що побраталися. Вже багато років поспіль митців Долинщини та м. Рубіжного Луганської обл. єднає творча дружба.
26 квітня, напередодні Дня поріднених міст, у читальній залі бібліотеки відбулася скайп-зустріч літераторів Долинщини та представників Рубіжанської громадської організації «Літературне об’єднання «Райдуга»». Розпочали зустріч директори бібліотек Людмила Фреїв та Валентина Задорожна, обмінявшись привітаннями, творчими успіхами та здобутками за минулий рік. Творчий діалог рубіжанці розпочали з виступу керівника літературного об’єднання «Райдуга» Володимира Петрушенка. Приємних вражень, незабутніх емоцій додали також виступи інших членів об’єднання: Ірини Дзюкевич, Зої Мірошниченко, Людмили Рудої, Анатолія Павленка та поезії Анатолія Гавриленка, прочитані працівниками бібліотеки.
Долинщину представив поет, прозаїк, перекладач, журналіст, член НСПУ та НСЖУ Ярослав Савчин. Діалог підтримали та поділилися своїми літературними досягненнями і напрацюваннями: письменниця та журналіст, член НСЖУ Галина Максимів, поетеса Оксана Сподар, вчитель Мирослава Підборецька, бібліотекар Ольга Литвин, а також члени літературної студії «Слово» Долинської ЦРБ Аміна Бойко, Романа Філіпова та Вероніка Сопіра.
Оскільки зустріч відбулася в день Чорнобильської трагедії, то, безперечно, всі згадали цей сумний день, який продовжує хвилювати людей і сьогодні. Він не минув безслідно і буде завжди об’єднувати всiх одним тривожним спогадом, однiєю печаллю, однiєю надiєю.
Бентежать душу та серце кожного українця сьогодні події на сході України. Тому не оминули в розмові війну, яка там точиться, говорили про біль та втрати, про героїзм і безпорадність, про те, що довелося пережити українцям на Донбасі і доведеться ще пережити.
Завершальним акордом зустрічі стали двосторонні побажання щодо подальшої співпраці й обміну літературними здобутками між рубіжанцями та долинянами. Зокрема, виникла домовленість про обмін літературними сторінками та бібліотечками місцевих авторів.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)