Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Бібліотеки у «пошуках майбутнього»
12.07.2013

Бібліотеки у «пошуках майбутнього»

9-10 липня у Львові на базі Українського католицького університету відбувся міжрегіональний бібліотечний ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє». Близько двохсот учасників з Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Хмельницької областей мали змогу поділитись власними напрацюваннями, обговорити свої досягнення та негаразди. Захід складався з двох частин: презентацій бібліотечних інновацій, на яких представили свої проекти й інноваційні послуги 21 бібліотека та конференції у форматі «пошук майбутнього». Від Долинської ЦБС участь у ярмарку взяли методист Надія Кушнірчук як учасник конференції та працівники Княжолуцької сільської бібліотеки-філії – Любов Яремко і Марія Бабінчук як оглядачі експозиції.
На відкритті ярмарку всіх присутніх привітали: начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України Лариса Нікіфоренко, головний менеджер програми «Бібліоміст» Меган Волк, завідувач науково-методичного відділу Національної парламентської бібліотеки України Інна Цуріна, заступник голови Львівської ОДА Ірина Романів та заступник начальника управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш. Окрім експозиції бібліотечних інновацій неабияку цікавість викликали й презентації: «Моделі сталого розвитку бібліотек» (координатор роботи з партнерами програми «Бібліоміст» Наталія Новакова), проет «Книжкова платформа / Book Platform» (менеджер проекту в Україні Ірина Лепська), «Програма управління неприбутковими організаціями» (Олександра Целіщева, Інститут лідерства та управління Українського католицького університету) та ін.
Робота ж конференції відбувалася в шести групах, кожна з яких під керівництвом свого фасилітатора працювала над окремим фактором: «Інноваційні послуги бібліотек», «Потреби користувачів бібліотек», «Персонал бібліотек», «Бібліотечний маркетинг», «Інформаційні технології у бібліотеці» та «Партнерства бібліотек». Під час роботи було здійснено пошук моделей сталого розвитку бібліотек і визначено необхідні кроки, які можуть забезпечити життєздатність та поширення інновацій. Методист нашої бібліотеки презентувала результати роботи другої групи, основним завданням якої було: визначити алгоритм задоволення потреб користувачів бібліотек.
Завдяки організаторам ярмарку (програма «Бібліоміст», Львівська обласна універсальна наукова бібліотека та Львівська міська громадська організація «Інститут політичних технологій») всі учасники отримали неабиякий досвід та повернулись додому з новими ідеями щодо подальшого розвитку своїх бібліотек.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)