Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Бібліотека – світлий дім, живе не тільки книжка в нім
01.10.2018

Бібліотека – світлий дім, живе не тільки книжка в нім

Пахне верес. Тридцяте число… Йде віками начитана Осінь…. Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек – свято Бібліотеки, свято Читача, свято Книги… У нашій ЦБС вже стало традицією напередодні збирати на святкування бібліотечну спільноту району, друзів та партнерів. От і цього року всіх об’єднала літературно-музична мозаїка «Бібліотека – світлий дім, живе не тільки книжка в нім», приурочена до 20-го ювілейного Всеукраїнського дня бібліотек.
Привітати бібліотекарів прийшли: міський голова Володимир Гаразд, начальник відділу культури РДА Володимир Гібчинський, головний спеціаліст відділу культури РДА Лариса Шевчук, голова ради читачів, президент клубу «Золота осінь» Світлана Швець та науковий співробітник краєзнавчого музею Тетяни і Омеляна Антоновичів «Бойківщина» Тетяна Гнатковська. Володимир Гібчинський вручив грамоти працівникам ЦБС від райдержадміністрації, районної ради та відділу культури РДА, а міський голова – цінні книги для бібліотек міста та району.
Теплі слова вітань звучали від директора ЦБС Людмили Фреїв та голови профкому бібліотечних працівників Валентини Любенко.
Розпочалося свято з неочікуваного сюрпризу – вітання від наших партнерів та друзів учнів і вчителів ліцею №7 на чолі з директором Катериною Олійник, наукового академічного ліцею, літераторів та учасників літстудії «Слово»: Оксани Сподар, Галини Максимів, Тетяни Бріцької, Мирослави Підборецької, Любові Тимчій.
Зі щемом серця згадували присутні 1998 рік, перше свято, перший ювілей 2008-го року, який пам’ятний ще й тим, що під час святкування народився гімн бібліотек Долинської ЦБС, слова якого написала жителька с.Шевченкове Мирослава Пилипчук, а музику – Ярослав Шершень. Будила спогади й презентація «Сторінки історії – сторінки життя», яка супроводжувалась піснею «Старі фотографії» у виконанні викладача сольного співу Долинської школи естетичного виховання ім. М. Антоновича Віктора Холозінського.
Приємні емоції викликали віршовані побажання від найменшеньких читачів та музичне вітання від учениці Тяпчанського НВК Тетяни Гірної.
Поезіями про бібліотеку та книгу вітали колег і бібліотекарі Любов Яремко (Княжолука) та Галина Грешко (Тростянець), власний вірш прочитала бібліотекар с.Максимівка Ольга Литвин.
Зміну поколінь, введення інновацій та збереження традицій у бібліотечному житті, з усіма плюсами і мінусами з гумором продемонструвала інсценізація у виконанні молодих бібліотекарів. Модераторами заходу були провідний методист ЦРБ Надія Кушнірчук та заступник директора ЦБС з питань обслуговування дітей Ірина Бабінчук. Світлини Романа Шимковича.
Знову й знову у своїх виступах і самі бібліотекарі, і ті, хто прийшов їх вітати, підкреслювали слова Петра Гоця із його «Оди бібліотекареві»: «Так, я книгар. Не лікар, не аптекар, не інженер, не вчитель, не банкір… Я – більше: я Книгар! Бібліотекар! Потрібен я – всьому наперекір».

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)