Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Афган. Обпалені війною
12.02.2019

Афган. Обпалені війною

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав. В цей день у 1989 році, після майже десятирічної війни, було завершено виведення військ з Афганістану. Пройшли роки і змінилося ставлення до багатьох подій. Однак незмінною має бути людська повага до сили духу та військової звитяги тих людей, хто пройшов крізь вогонь Афганської війни, до тих, хто віддав своє життя і здоров’я, але зберіг вірність військовій присязі, звитяжно і чесно служив своїй країні, своєму народові, до тих, чиї імена назавжди залишаться у нашій історії як імена доблесних воїнів-інтернаціоналістів.
Важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які не повернулися з тієї, Афганської війни. У залі абонементу організовано тематичну викладку літератури «Афган. Обпалені війною», на якій представлено публікації, що висвітлюють різні погляди на війну в Афганістані, матеріали та світлини про воїнів – наших земляків, що загинули на Афганській землі: Іван Годованець (с.Белеїв), Степан Гринишин і Василь Федів (с.Раків), Євген Рибак (с.Велика Тур’я). Серед інших книг на виставці особливу увагу привертає книга пам’яті про полеглих з Івано-Франківщини Ольги Слоньовської «В Афганістані, в «чорнім тюльпані…»
Афганська війна… Безглузда війна… Будь-яка війна безглузда, бо несе смерть, каліцтво, вдягає в журбу тисячі материнських сердець… Як прикро, що сумні сторінки історії повторюються і сьогодні. Блакитне небо України накрила чорна хмара військового протистояння. І знову, як приклад героїзму і мужності, воїни-афганці. Безмежна їм вдячність за безцінний подвиг, за активну громадянську позицію, за те, що в складних умовах сьогодення вони є взірцем звитяги та мужності.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)