Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Золота колекція – 2016
22.12.2016

Золота колекція – 2016

«Книги – кораблі думки, які плавають хвилями часу і несуть свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління», – говорив колись Френсіс Бекон. Вони стали невід’ємною частиною нашого життя. Вони можуть скільки завгодно змінювати свою форму, але завжди залишатимуться джерелом знань.
З правіку джерелом духовного багатства була книга. Ось тому, популяризація книги має на меті не лише залучити до читання дорослих, а й молодь. Показати як воно зробити так, щоб потреба у читанні була складовою їхнього духовного життя. Саме через це популяризація книги є такою важливою. А гарна презентація книги – справжнє мистецтво.
Активно популяризується художня книга в нашому місті вже з 2014 року завдяки проекту «Творча світлиця», який діє в нашій бібліотеці. Тут читачі та автори знаходять один одного. Адже з давніх-давен скарбницею духовного багатства, що поєднує минуле, сучасне і майбутнє, є книга. А вчасно прочитана книга здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. Тож, недарма в народі кажуть, що людина перестає мислити, коли перестає читати.
Поети, письменники, які були гостями «Творчої світлиці» у 2016 році приходили не з порожніми руками, а дарунками нашим читачам. На книжковій виставці «Золота колекція – 2016», яка експонується в залі абонементу, представлені книги, подаровані ними. Більшість із них мають авторський підпис. Адже, автограф у книзі – це приємний спогад про зустріч з її автором. Дарчий надпис робить видання надзвичайно цінним та ексклюзивним. Підписана книга немов би зближує нас з автором, її текст стає більш особистим, адресованим безпосередньо читачеві.
Так у фонді нашої бібліотеки в цьому році з’явилися книги подаровані авторами з інших куточків країни, а саме – Михайлом Сидоржевським, Братами Капрановими, Галиною Вдовиченко, Степаном Герилівим, Василем Кузаном, Галиною Вдовиченко, Володимиром Шовкошитним, Тетяною Грунською, Дарою Корній та нашими краянами: Євгеном Бараном, Ярославом Ткачівським, Марією Вайно, Марією Микицей, Світланою Бреславською, Богданом Ославським, Ольгою Деркачовою, Любомиром Стринаглюком, Василем Карп’юком, Ярославом Савчиним, Юрієм Фреївим, Галиною Максимів, Ярославом Рибіцьким, Тетяною П’янковою.
Кожна людина має дбати про свій інтелектуальний розвиток. Це її обов’язок перед суспільством, в якому вона живе, і перед собою. Основний спосіб – читання. Читання – індикатор не тільки стану суспільства, а й ставлення суспільства до свого майбутнього.
«Читайте! І нехай у вашому житті не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги» (К. Паустовський).

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)