Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Жульверніада: найкращі книги нашого дитинства
07.02.2018

Жульверніада: найкращі книги нашого дитинства

Великим мрійником та фантазером називають геніального французького письменника Жуля Верна, 190 років від дня народження якого святкуватимуть 8 лютого. Слава цього письменника така велика, що його романи читаються в усіх куточках планети.
Пропонуємо увазі читачів книжкову ретро-виставку «Жульверніада: найкращі книги нашого дитинства» і запрошуємо поринути в світ пригод та незвичайних явищ, світ нечуваний і захоплюючий, світ Жуля Верна, якого вважають родоначальником наукової фантастики. Кажуть, що йому випало рідкісне щастя прожити цілих три життя: одне наяву, друге – у мріях, а третє – у своїх творах.
Багато творів Жюля Верна – це поєднання захоплюючих подорожей із зухвалими спробами зазирнути за горизонт XIX століття. Він передбачив підводний човен, літак, звукове кіно і ракетну техніку. Романи Жуля Верна стали джерелом наснаги для вчених, винахідників, мандрівників, адже із
108 фантастичних ідей Жуля Верна нездійсненими сьогодні залишились тільки 10. Такою кількістю втілених в життя задумів не можуть похвалитися навіть вчені.
Жуль Верн створив новий тип пригодницького роману. Щоб зацкавити читача, він завжди вигадує незвичайний сюжетний хід.Куди тільки не подорожували його герої! До їх послуг була вся Сонячна система. А герої Жюля Верна завжди були особливими – мужні шляхетні чоловіки, красиві сміливі жінки, допитливі підлітки і симпатичні дивакуваті вчені.
Давайте разом згадаємо (а хтось може прочитає вперше) чудові твори Жуля Верна. А для тих, хто хоче більше дізнатися про самого автора пропонуємо інформаційну довідку «Із життя Жуля Верна».

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)