Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Загадкова Японія
30.01.2017

Загадкова Японія

Засідання в клубі “Золота осінь” цього року розпочалися інформаційною мозаїкою “Загадкова Японія”. Чому саме Японія? Тому, що 2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. То ж саме слушний час розпочинати знайомство з цією унікальною в усіх відношеннях країною.
Японія – одна із самих загадкових країн на планеті. Це дійсно прекрасна країна, але ми, на жаль, знаємо про неї дуже мало.
“Що Вам відомо про Японію?” – запитали ми у присутніх в залі. І відповідь виявилась передбачувана: одні говорили про Японію як про країну хмарочосів, швидкісних потягів і суперкомп’ютерів. Для інших – справжнє лице Японії – це гейші, кімоно, чайна церемонія, сакура… І вони мають рацію… В цій країні, яку часто називають Країною, де сходить Сонце, стільки незрозумілої чарівності, тут унікальне все, починаючи від сучасних міст, закінчуючи культурою та надсучасними технологіями. І разом з тим, це країна з дуже давніми й непорушними традиціями, де деякі звичаї діють нарівні з законами.
Неймовірно, але на тлі невпинного розвитку сучасних технологій національні традиції і культура Японії залишаються практично незмінними, починаючи з середньовічного періоду! Це стосується і японського національного костюма, і літературної мови, і чайної церемонії, і театрів, і інших, не менш цікавих і своєрідних традицій Японії, які і склали нашу інформаційну мозаїку. Серед них: поклони, сади, мистецтво бонсаю та ікебани, оріґамі, і, звичайно ж, гейші.
Присутніх дуже зацікавила японська кухня – один із секретів японського здоров’я і довголіття (попереду їх чекала дегустація ролів, приготовлених бібліотекарями). А ще вони взяли участь у майстер-класі з виготовлення журавлика (цуру) – традиційного японського символу щастя і довголіття. Дружно складали неримований вірш – хокку (або хайку), перед тим послухавши неперевершені хайки Мацьо Басьо.
Захід доповнювали книжкова виставка “Часточка Японії”, відеоролики та слайд-шоу про Японію.
Продовжувати відкривати Японію бажаючі зможуть і вдома, отримавши пам’ятку з цікавими фактами про цю найзагадковішу, незбагненну й парадоксальну країну.

1 коментар
  1. Віра Володимирівна коментує:

    Дуже цікавий захід! Взяли на замітку собі декілька ідей. Дякуємо! Колеги, творчих успіхів!!!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)