Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » З Днем Незалежності, Україно!
23.08.2018

З Днем Незалежності, Україно!

Сьогодні українці відзначають День Державного Прапора. Завтра – особливо важливий день для кожного українця, для тих, хто вважає себе патріотом України, стоїть на захисті українських кордонів, вболіває за Батьківщину та примножує її здобутки відданою працею – День Незалежності України. Жителів та гостей міста запрошуємо відвідати бібліотеку та ознайомитися із книжковою виставкою-панорамою «Сьогодні свято на моїй землі!» у літературно-мистецькій залі.
Матеріали виставки розповідають про хвилюючі сторінки нашої історії, про державну символіку та народні звичаї нашого багатонаціонального краю, про видатних людей, які стали гордістю України, про те велике і світле, що підносить наш народ до вершин цивілізації, визначає його заслуги перед людством.
До незалежності Україна йшла довгим, тяжким і жертовним шляхом, дорого за неї заплатила. За нею – і трагічні, і героїчні сторінки історії нашого народу: могутня Київська держава Володимира Великого, Ярослава Мудрого, перша християнська республіка в Європі (Запорізька Січ), відчайдушний порив до свободи часів Івана Мазепи, започаткування власної державності в Українській Народній Республіці. І сьогодні, 27-у річницю своєї незалежності Україна змушена відвойовувати зі зброєю в руках, боронячи від агресора власні території, відстоюючи право українців жити на своїй, Богом даній, землі. Нам судилося стати учасниками творення новітньої української держави, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу. Це – велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням і прийдешніми поколіннями. Саме від кожного з нас залежить, якою бути нашій державі, як житимуть наші діти, онуки й правнуки.
Святкуймо і пам’ятаймо слова видатного українського політичного діяча, історика, публіциста, палкого патріота України В’ячеслава Липинського (1882-1931): «Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її собі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути» («Листи до братів хліборобів»)!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)