Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » З Чорнобилем у серці
14.12.2018

З Чорнобилем у серці

Сьогодні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, бо саме 14 грудня 1986 року було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.
У тих подіях взяли участь близько 240 000 чоловік. Загальна кількість ліквідаторів (включаючи наступні роки) склала близько 600 000.
Проходять роки, але біль не вщухає, а пам’ять зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці. Скільки зламаних доль? Скільки сиріт, що втратили батьків, скільки ненароджених дітей, скільки нових хвороб? Чорнобиль…
Проходять роки ,але незмінною залишається найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха і віддали своє життя та здоров’я заради життів мільйонів інших громадян. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом.

У Народному домі «Просвіта» відбувся захід, присвячений учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС «З Чорнобилем в серці».
Присутні на заході познайомилися з книжковою виставкою «Чорнобиль – гіркий спомин і великий біль», на якій були представлені документи з фондів центральної районної бібліотеки. Серед них особлива книжка «Дзвони Чорнобиля», яка розповідає про наших земляків, ліквідаторів аварії.
Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)