Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Ювілей святкує книга
06.03.2020

Ювілей святкує книга

Виявляється, літературні твори, як і люди, теж мають свій день народження. Цьогоріч багато знаменитих книжок святкують свій ювілей.
Саме з нагоди літературних ювілеїв в залі абонементу організовано книжкову виставку « Ювілей святкує книга», експозиція якої змінюватиметься впродовж року.
На виставці представлено книги, які витримали випробування часом, які читає і перечитує не одне покоління читачів, щоразу знаходячи щось нове і цікаве. Ними захоплюються, над ними розмірковують, у них вчаться життєвій мудрості. Усього налічується понад сто прекрасних творів, які будуть ювілярами 2020 року. Поряд з книгами знаходяться міні-факти про авторів та історії написання творів.
Розпочинаємо знайомство з дивовижної Книги, яка увібрала в себе мудрість тисячоліть – БІБЛІЇ, і яка є священною книгою християн, однією з найвизначніших пам’яток світової релігійної думки, яка міцно вросла в духовність і культуру багатьох народів.
До числа перших книг-ювілярів, представлених на виставці, входить знаменитий роман Вальтера Скотта «Айвенго», який вже 200 років є улюбленою книгою дітей і дорослих у всьому світі. Науково-фантастичний роман французького письменника Жуля Верна
«20 000 льє під водою» святкує 150-річний ювілей. 150 років виповнюється і пригодницькому роману Майн Ріда «Вершник без голови». Вже майже 130 років світ захоплюється «Портретом Доріана Грея» Оскара Вальда. 185 років тому було написано повість «Тарас Бульба» Миколи Гоголя. Цього року свій ювілей святкує хрестоматійно відомий роман Панаса Мирного «Хіба ревуть воли як ясла повні?». А історичному роману Павла Загребельного «Роксолана» виповнюється 40 років…
Приходьте в бібліотеку і дізнайтесь, яка з книг святкує свій ювілей. А головне – підберіть собі книжку за інтересом. І пам’ятайте: книги, як і люди, мають свою долю, свою історію, вони народжуються, та не вмирають…доти, поки про них знають і їх читають.
Бажаємо вам приємного читання!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)