Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Вишиванка – душа України
22.05.2020

Вишиванка – душа України

Яка прекрасна весна, скільки радості,тепла, любові та патріотичності вона нам дарує. А як гарно одягає все навколо в різноманітні шати! Мабуть не дивно, що традиційно саме весною відзначається Всесвітній день вишиванки. Цього року святкування припало на 21 травня. З прадавніх часів вишиванка була для українців не просто одягом, у ній були зашифровані сакральні символи, які зберігають історію народу, його ідентичність. Сьогодні вишивка – ніби стародавній літопис, через який можна доторкнутися до історії та культури кожного куточка України.
Доторкнулись до магії вишивки і наші бібліотечні працівники. Протягом тижня Долинська ЦРБ працювала над етнографічним проектом «А над світом українська вишивка цвіте», який включав: фото-акцію «Вишиване селфі», до якої долучились працівники бібліотечної системи, мультимедійне відео-вітання від бібліотечної родини «Одягни вишиванку – зроби цей день яскравим» та онлайн-вікторину «У кожному візерунку – дух рідної землі», за підтримки магазину «Вишиваний край». Переможцями вікторини стали: третє місце – Тамара Литвиненко, друге – Сніжана Петрушка. Їх чекали подарунки від бібліотеки. А перше місце та подарунок від нашого партнера – магазину «Вишиваний край» отримала Вікторія Сливчук! Над підготовкою бібліотечного проекту працювали: бібліотекар ЦРБ Ірина Холозінська, провідний методист ЦРБ Надія Кушнірчук, завідувачка відділу інформаційних технологій Ольга Гобела.
На завершення тижня до Дня вишиванки весь напрацьований матеріал було опубліковано на освітній платформі «Всеосвіта», як методичний досвід, що може стати в нагоді й освітянам. Щиро дякуємо усім, хто долучився до нашого онлайн-святкування Всесвітнього дня вишиванки.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)