Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Великі права маленької дитини
22.05.2014

Великі права маленької дитини

Дитинство – найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Саме у цей час людина потребує найбільшої уваги і захисту. Документом, спрямованим на захист дітей, є Конвенція про права дитини, прийнята Організацією Об’єднаних Націй у 1989 році. Це головний міжнародний документ, в якому записано, як уряд кожної країни має дбати про дітей. В Україні Конвенція про права дитини набула чинності з 1991 року.
Так, діти мають права, але про це вони часто не знають. Право – це певні можливості, які потрібні їм для того, щоб жити і дорослішати, це те, що ніхто не може відібрати у дитини.
Для того, щоб розказати дітям про їхні права, було проведено годину спілкування «Великі права маленької дитини» з учнями Вигодського навчального корекційно-реабілітаційного центру. Цей захід збігся у часі з річницею відкриття в бібліотеці інформаційно-ресурсного центру «СВІТОВИД» і це символічно, адже саме з відкриттям цього центру реалізувалося право на вільний доступ до інформації дітей з вадами зору. Захід пройшов у формі цікавої мандрівки, яку діти здійснили по статтях Конвенції. Вони обговорювали окремі права, розповідали про життєві ситуації, цитували народні прислів’я та приказки про право, обов’язки, закон.
Завершила захід вікторина «З героями казок по статтях Конвенції», під час якої учасники заходу розглянули статті Конвенції на прикладі ситуацій, у які потрапляли герої казок, таких як «Колобок», «Котик і Півник», «Царівна-жаба», «Гидке каченя», «Русалочка», «Дикі лебеді», «Дюймовочка» Ганса Крістіана Андерсена, «Червона Шапочка», «Попелюшка» Шарля Перро та інших. Більшість із цих творів вже добре відома дітям, тому вони легко визначили, право на що саме було порушено по відношенню до того чи іншого казкового героя.
Дуже часто діти потрапляють в ситуації, коли не знають, як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутися по допомогу. Цей захід дав їм підказку, хто може і має їх захистити. В подарунок діти отримали міні-книжечку «Я і мої права», створену працівниками власноруч.
Та крім своїх прав кожна дитина має пам’ятати і про свої обов’язки – поважати і любити своє оточення, близьких та друзів, не принижувати гідності кожної людини, сумлінно навчатись, активно працювати на уроках, старанно виконувати домашні завдання, дбати про своє здоров’я, коректно і тактовно висловлювати свої думки та ін.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)