Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Українці – нація героїв
13.10.2020

Українці – нація героїв

Історія нашої країни – це древня скарбниця героїчного минулого, яку щодня наповнюють нові події. Те, що і до сьогодні залишається в крові справжнього українця – це бажання бути вільним та незалежним.
З нагоди Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці, організована книжково-ілюстративна виставка «Українці – нація героїв», присвячена історії Війська Запорізького, Українським Січовим Стрільцям, героям ОУН-УПА та героям неоголошеної війни на Сході України. Представлена на виставці література розповідає про героїчне минуле та сучасне українського війська.
Особливе місце в системі національних цінностей українського народу посідає козацтво. Розділ «Мудрість Козацької доби», ознайомить відвідувачів з особистостями цієї «доби» та героїзмом козаків у боротьбі за свій край.
Із початком Першої світової війни на Галичині відбулися події, які стали певною точкою відліку в нашій історії – створилося Українське Січове Стрілецтво (УСС), яке також є одним з унікальних вітчизняних військових феноменів
ХХ століття. Історії їхнього героїзму відведений розділ «Українські Cічові Cтрільці в боротьбі за державність».
Окремою сторінкою виставки під назвою «Схилімось перед мужністю УПА» розкрито продовження боротьби членів ОУН і УПА з нацистським і комуністичним тоталітарними режимами під час Другої світової війни та повоєнний час. Користувачі бібліотеки мають можливість переглянути літературу, папку з газетними публікаціями на цю тему та дізнатися про історичне минуле особистостей, які того часу боролися за Незалежність України.

Сьогодні десятки тисяч наших синів, братів, чоловіків, коханих – патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи неньку Україну. Сотні захисників, що отримали поранення в боях, перебувають у військових шпиталях. Сьомий рік ми не можемо спати спокійно: знову гинуть найкращі українці, цвіт нації. Серед них – наші земляки, які не задумуючись пішли боронити кордони держави. Про це інформує розділ виставки «Неоголошена війна триває…». Але ми віримо, що з Божою поміччю мине цей час, коли Україна не буде потопати в сльозах від горя…
Україна пишається нашими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися та борються – невмируща. Вічна їм слава!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)