Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » У поєднанні слова і пензля
18.11.2019

У поєднанні слова і пензля

У центральній районній бібліотеці відбулась непересічна подія – презентація першої прозової збірки Галини Лицур-Щадей «Таке життя» та перша презентація виставки живопису о. Дам’яна Кастрана. Мистецтво слова і пензля поєднало, здавалось би, непоєднуване.
Всі присутні на зустрічі говорили про книгу, про ті 18 історій, героїв яких об’єднує любов до життя, спокійне, врівноважене ставлення до життєвих негараздів та неухильна віра в Бога. Кожна оповідка особлива. На декількох сторінках вмістилось ціле життя з його болями і радощами. Мати, яка доживає самотою, адже сина привезли з Майдану в домовині. Діти, які осиротіли після смерті найближчих. Жінка, яка звикла почуватися захищеною за спиною свого чоловіка, та через життєві віражі змушена взяти на себе обов’язок дбати не тільки про дітей, а й про нього, такого сильного колись і такого безпомічного тепер. Найдивніше, що всі ці люди не озлобились, не палають ненавистю до тих, хто їх оточує, а іноді й завдають болю. Ні, вони милосердні. І милосердні не тією пластмасовою любов’ю, яка іноді проступає з під пера письменників, а справжньою життєвою мудрістю, бо – таке життя…
До давньої мрії – малювати о. Дам’ян Кастран повернувся три роки тому. І сьогодні його картини притягують погляд, будять у душах любов до природи і до ближніх…
Учасники заходу відзначали неймовірну, чуттєву, щиру та магнетичну атмосферу зустрічі.

Видавець, директор літературної агенції «Піраміда» Василь Гутковський розповів, що прочитавши тільки одне оповідання «У реанімації», не міг обійти книгу своєю увагою. Його виступ приваблював алегоріями та притчами. Редактор, журналіст та письменник Іван Ярич поділився своїми спогадами про Галину, коли вона тільки починала свій професійний шлях, та про власне ставлення до її творчості. Про людські почуття, долі і саму книгу «Таке життя» вели мову також учителька української мови і літератури Долинського наукового академічного ліцею «Інтелект» Іванна Боднар та голова Союзу українок з Болехова Лариса Дармохвал. Власними враженнями та зауваженнями до книги поділився і журналіст, заступник головного редактора газети «Галичина» Ігор Лазоришин. Професійну оцінку та побажання натхнення у подальшій творчості о. Дам’яну Кастрану висловив художник, член Національної спілки художників України Богдан Фреїв. Своїми думками про творчу зустріч поділилися о.Богдан Тисяк та поетеса Оксана Сподар.

Директор ЦБС Людмила Фреїв подякувала всім присутнім, вручила подарунки «винуватцям» зустрічі та відзначила, що подібні заходи залишають у людських душах неповторний слід. Про це свідчив і переповнений зал бібліотеки.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)