Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Цей чарівний квітковий світ
18.06.2018

Цей чарівний квітковий світ

Багата і прекрасна природа нашої України. А який чарівний світ квіткового царства! Хіба можна втомитися, милуючись квітами? «Звичайно, ні!», – скажете ви і будете праві. Навіть просто дивлячись на них, ми отримуємо велике задоволення, гарний настрій і почуття душевної втіхи, бо
це – найдосконаліше творіння природи. Квіти полонять нас своєю красою настільки, що ми деколи навіть не здогадуємося, як мало ми знаємо про них. Хоча вони зовсім не приховують своїх секретів від тих, хто захоче дізнатися про них більше. Тому інформаційна година «Квіти в житті українців», яка пройшла на засіданні клубу «Золота осінь» 17 червня, була присвячена цьому дивовижному світу квітів.
Споконвіку шанують квіти в Україні. Вони не тільки ростуть на грядці, в полі, на клумбі,в кімнатах, а й «розцвітають» на вишиваних рушниках, скатертинах, одязі. Вони — наші обереги, окраса життя, символи української землі, історія нашого народу. Про все це йшлося під час заходу. А скільки романтичних легенд, переказів, фантастичних казок приберегли нам квіти. І кожна з них ще й досі таїть у собі чимало незвіданого, загадкового, таємничого. Присутні пригадали легенди про волошку та незабудку, із задоволенням слухали українські пісні та вірші українських поетів про квіти. Ділилися знаннями із фіто та аромотерапії, говорили про квіткову магію, про вплив рослин на долю людини, про мистецтво складання букетів та значення кольорів у ньому. Розповіді доповнювала мультимедійна презентація та книжкова виставка. А на згадку про захід всі присутні отримали подарунки – брошкиіз тканини у вигляді трояндочки (зроблені руками бібліотечних працівників).
Про квіти говорити можна безкінечно. Є в них щось досконале і неповторно ідеальне! Мабуть, тому їх дарують на кожне свято. І не тільки… Хочете зробити приємно людині – подаруйте їй квіти. Від щирого серця, з посмішкою та добротою!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)