Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Собор його душі
02.04.2018

Собор його душі

Олесь Гончар… Немає, мабуть, жодного українця, який би не знав цього імені. Про Олеся Гончара написано безліч книг і статей. Чи не кожен його твір ставав явищем літературного життя. Він був причетним до найбільших історичних подій минулого століття.
3 квітня ми святкуємо 100-річчя від дня народження великого українського письменника, класика світового масштабу, гуманіста і мудрого вчителя. Які б зміни довкола не відбувалися, Олесь Гончар не сходить зі своєї прижиттєвої висоти. Він народився і жив у ХХ столітті, вся його творчість живилась й відточувалась у вирі неспокійного життя. Все побачене й пережите знайшло блискуче художнє відображення в його невмирущих творах. «Бережімо собори наших душ!», – ці слова великого сина української нації, класика нашої літератури Олеся Гончара є найсвятішим заповітом українцям і їхнім нащадкам. Його твори – це наше духовне багатство, вірні друзі в дитинстві, юності і в зрілості. Енергетика, закладена в них, буде зігрівати й надихати наступні покоління на добро, щастя, мир і справедливість.
До дня народження геніального майстра слова в залі абонементу підготовлено книжкову виставку «Собор його душі». Експозиція містить найбільш відомі твори письменника різних років видань, літературознавчі матеріали, спогади про Олеся Гончара, цитати з його творів.
Олесь Гончар ще до кінця не прочитаний. У цей ювілейний рік ще і ще раз хочеться звернутися до його невичерпної скарбниці духовного злету. Перечитуючи його твори, щоразу відкриваєш щось нове. Скільки в них мудрих філософських узагальнень і підтексту! І через роки він буде нашим сучасником, бо це з його уст новітня Україна підхопила слова про рідну мову, про суверенітет, незалежність України, щастя народитися українцем. “Найвища краса – краса вірності”, – сказав О. Гончар вустами своїх героїв і сам був втіленням цієї краси і правди.
Запрошуємо до перегляду книжкової виставки!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)