Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Скажи тютюну – НІ!
31.05.2020

Скажи тютюну – НІ!

Щороку 31 травня весь світ відзначає День боротьби з тютюнопалінням. Встановлений він у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я.Цього дня по всьому світу проходять антитютюнові акції. Статистика щодо паління і його наслідків насправді жахлива, і не лише в Україні, а й у світі.
За статистичними даними у нас в країні нараховується близько 6,2 мільйона активних курців, що складають третину всього працездатного населення.Україна займає ІІ місце за кількістю викурених сигарет на одного громадянина ( на кожного українця припадає понад 2500 сигарет — майже
7 щоденно). Це говорить про те, що в нашій країні ця проблема сягнула розмірів епідемії.
Багато хто вважає, що куріння не така вже й шкідлива звичка. Чи шкідлива, але не смертельна. І можна було б себе цим заспокоїти, але сучасні сигарети – це не просто загорнутий у папір тютюн. Крім простого паперу і тютюну у складі сигарет є ще
597 інгредієнтів. Деякі з них додають для запаху, але переважна більшість – для того, щоб викликати звикання у людини.Коли людина курить, організм поглинає не тільки нікотин. Тютюновий дим містить понад 7 000 хімічних елементів, з яких щонайменше 250 є токсичними, а близько 70 викликають онкологічні захворювання.
За офіційною статистикою в Україні щороку від хвороб пов’язаних з курінням помирає
120 тисяч чоловік.Основними причинами смертей, пов’язаних із тютюнокурінням, є серцево-судинні захворювання, захворювання органів дихання, рак легень та інші види раку.
Навколо теми куріння часто точаться дискусії: що ж є міфом, а що правдою. Існує багато міфів, які часто сприймаються на віру та формують або хибне розуміння шкоди, якої куріння завдає здоров’ю, або стають перешкодою на шляху припинення паління. Хоча деякі із подібних міфів можна досить легко спростувати. Іноді для цього достатньо просто підключити логіку.
Пропонуємо на прикладі відеоматеріалів розглянути декілька найбільш популярних міфів про куріння та розібратися, що в них правда, а що вигадка.

Як свідчить досвід – кинути палити може кожна людина. І неважливо, як довго і в якій кількості вона палила тютюн. Слід лише пам’ятати, що здоров’я важливіше, ніж сумнівне задоволення.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я оточуючих!

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)