Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Сільські бібліотеки: сучасні, творчі, відкриті
28.10.2013

Сільські бібліотеки: сучасні, творчі, відкриті

Бібліотека – це «живий» багатогранний організм, який володіє безліччю можливостей і змінюється разом з суспільством в цілому та з кожним читачем зокрема. Виконуючи традиційні просвітницьку та інформаційну діяльність, сільська бібліотека одночасно стає організатором дозвілля мешканців місцевої громади. Тому, щоб залишатися цікавими, привабливими і потрібними для користувачів, сільські бібліотеки сьогодні намагаються бути поміченими, вдаються до найрізноманітніших заходів.
З метою удосконалення діяльності сільських бібліотек, спрямованої на забезпечення духовного та інтелектуального розвитку особистості, залучення місцевої громади до читання і використання інформації, організації відпочинку і дозвілля Івано-Франківська ОУНБ ім. І.Я. Франка вже декілька років поспіль організовує конкурс «Краща сільська бібліотека року». Щороку сільські книгозбірні шукають нові форми роботи, готують цікаві матеріали, намагаються якнайоригінальніше представити свою роботу, щоб залучити громадськість та ще раз підтвердити власну неповторність.
Цьогоріч на районному етапі конкурсу переможцями були визнані: у номінації «Кращий читацький клуб, любительське об’єднання» – бібліотека-філія с. Шевченкове, у номінації «Краща мультимедійна презентація бібліотеки» – бібліотека-філія с. Лолин. А однозначним переможцем, посівши перше місце в конкурсі, стала Надіївська сільська бібліотека-філія. Її бібліотрансформер «Сучасна українська література», «Цікавинки із бібліотечної торбинки», флаєри, буклети, шорт-листи, пам’ятки, закладки та й сам виклад роботи викликали захоплення членів журі.
Роботи всіх бібліотек були по-своєму цікавими та оригінальними, а основним підсумком конкурсу стало усвідомлення того, що сьогодні вже мало просто виконувати запити користувачів, потрібно намагатися їх передбачати і діяти на випередження. Лише за такого підходу бібліотеки зможуть іти в ногу з часом.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)