Меню


Наша адреса

м. Долина Ів.-Франківської обл.,
пр. Незалежності, 19А,
тел. (03477) 2-81-36,
e-mail: library_dol@yahoo.com


Чекаємо вас

понеділок – п’ятниця
з 10.00 до 18.00 год.
вихідний – субота
неділя – з 10.00 до 17.00
останній четвер місяця –
санітарний день


Офіційна інформація


Інтернет-ресурси Долинщини

Долинська міська рада - офіційний сайт Центр надання адміністративних послуг Долинської міської ради
Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів
Василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві Карпатський трамвай. Найкращий відпочинок в Карпатах


Відвідування



Актуально

     
Видатні особистості Долинщини Пам'ятаймо всіх поіменно
(герої Долинщини: 2014-…)

Знаменні дати 2024 року
Нові краєзнавчі видання
Наші видання:
 





Архів публікацій


Головна » Новини » Серцем торкніться власної історії
11.10.2016

Серцем торкніться власної історії

Наближається 14 жовтня – день особливий, коли переплітаються релігійне та державне, народне та військове – Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, річниця створення Української Повстанської Армії. До цих подій додалася ще одна: саме 14 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 806/2014 «Про День захисника України».
Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Тому у часи незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як День Українського козацтва. Під час Другої світової війни зародилася Українська Повстанська Армія як збройна сила проти гітлерівської окупації батьківських земель та більшовицької наруги над нашим народом. Віддавшись під опіку Пресвятої Богородиці, вояки вважали свято Покрови днем створення легендарної визвольної армії.
Напередодні цього свята, 10 жовтня, у літературно-мистецькому залі бібліотеки для старшокласників ЗОШ №4 І-ІІІ ст. було проведено історичний екскурс «Естафета пам’яті і слави». Завідувачка сектору краєзнавства і національного відродження Ганна Юсип та бібліотекар відділу обслуговування користувачів Христина Феш, розповідаючи про героїчне минуле і сучасне нашого народу, наголосили, що історична доля так розпорядилася, що нерідко українцям доводилося воювати в різних арміях, проте завжди вони залишалися патріотами України і вірили в щасливе життя на своїй землі. Розповідь доповнювали фрагменти із фільмів: «Бій за гору Маківку», «Крути», «Друга Світова війна», «Бандерівці», «Афганістан», «Героям Майдану і АТО». У відеозаписі звучали пісні: «Ой у лузі червона калина похилилася» та «Боже, Україну збережи». Звучали вірші у виконанні головного бібліотекаря відділу обслуговування користувачів Валентини Любенко. Доповненням до заходу послужила книжкова виставка «Серцем торкніться власної історії». Учні також ознайомилися з книжковою виставкою «Героїв стежина – від батька до сина», яка діє у залі абонементу і присвячена Дню захисника України.
Наша пам’ять назавжди увібрала в себе і береже імена і подвиги української молоді, яка гинула в нерівних боях за гору Маківку, під Крутами, на чужій війні в Афганістані.
Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.
Тож складемо сьогодні щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб покрила своїм омофором Український народ та наше військо, повсякчас підтримувала нас, плекала мужність українських військовослужбовців й оберігала їхні життя.

Поділіться своєю думкою

(обов`язково)

(обов`язково)